Større godsmængder i de danske havne

Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at godsomsætningen på større danske havne er stigende, og Danske Havne ser det som tegn på stigende vækst og eksport.

Der er fremgang i godsomsætningen på de større danske havne, skriver Danske Havne i en pressemeddelelse.

Størst fremgang er der for færgegodset, hvor der er en stigning på 8 pct. i omsætning af færgegods fra 1. til 2. kvartal 2013, og dermed kan havnene notere sig for stigende omsætning for sjette kvartal i streg.

Også mægden af fragtskibsgods stiger, og siden 1. kvartal 2013 er omsætningen steget med 3 pct.

Det er også værd at bemærke, at de netop offentliggjorde tal fra Danmarks Statistik indikerer, at der igen er kommet gang i byggeriet. Omsætningen af kalk, cement og gips er bl.a. en af de godsarter, der er steget 57 procent siden årets første kvartal. Det er ikke bare, fordi vinteren er omme. Godsomsætningen af disse varearter er på sit højeste i fem år, og har ikke siden 4. kvartal 2008 været højere.

De mængder, der udskibes fra de større danske havne til udlandet, fortsætter med at stige. Fragtskibsgods er steget siden tredje kvartal 2011. Færgegods til udlandet har ikke været større siden 2. kvartal 2008, hedder det i pressemeddelelsen.

40 procents fremgang i Frederikshavn

Vindmølle-rederi: Branchen tvunget til specialisering

Esbjerg-koncern går efter vækst i udlandet 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også