Havnene tjente lidt mere end ventet

APM terminals fastholder forventningerne om et bedre resultat end i 2012  understøttet af containermængder fra nye terminaler," skriver selskabet i regnskabet.
Foto: Maersk Line
Foto: Maersk Line
AF RITZAU FINANS

APM Terminals, havnedivision i A.P. Møller - Mærsk og et af konglomeratets fire kernedivisioner, klarede sig bedre end ventet på bundlinjen i andet kvartal af 2013.

Havneforretningen omsatte for 6101 mio. kr. og fik et driftsoverskud før af- og nedskrivninger, EBITDA, på 1246 mio. kr. i kvartalet. På bundlinjen var der et overskud (NOPAT) på 1020 mio. kr.

Til sammenligning ventede analytikerne en omsætning på 6283 mio. kr. og et EBITDA-resultat på 1445 mio. kr. ifølge et estimat indsamlet for Ritzau Finans af SME Direkt. Der var forudset 971 mio. kr. på bundlinjen.

Maersk har verdens mest produktive havneterminal 

I samme kvartal af 2012 var der i havneforretningen en omsætning på 6068 mio. kr. og et EBITDA-overskud på 1402 mio. kr., som gav et bundlinjeresultat på 929 mio. kr.

"Resultatet for andet kvartal på 179 mio. dollar var en forbedring på dollar 19 mio. i forhold til andet kvartal 2012. Mængderne var på samme niveau som sidste år, da de fleste terminaler i Europa og Nordamerika registrerede et fald i mængder, som blev opvejet af en fortsat positiv udvikling på markeder med høj vækst," skriver selskabet i regnskabet.

APM Terminals fik indisk shipping-minister på besøg 

I hele 2013 venter APM Terminals at forbedre resultatet fra 2012. Her fik havnedivisionen et nettooverskud på 4,1 mia. kr. Inden regnskabet ventede analytikerne i 2013 et overskud på 4,0 mia. kr. ifølge SME Direkts estimater.

"APM terminals fastholder forventningerne om et bedre resultat end i 2012, understøttet af containermængder fra nye terminaler," skriver selskabet i regnskabet.

APM Terminals' langsigtede mål er at levere et overskud på mindst 1 mia. dollar om året til Mærsk-gruppens bundlinje. Seneste skud fra topledelsen var, at det ville ske i 2016.

RITZAU FINANS

APM Terminals sælger tysk terminal 

DP World vil tilbage på det russiske marked 


Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også