ShippingWatch

Disse asiatiske havne kæmper om P3’s gunst

Bliver den nye P3-alliance godkendt af myndighederne, begynder kampen om at blive alliancens foretrukne havn i Sydøstasien. ShippingWatch præsenterer her de konkurrerende havne.

Foto: Maersk Line

SINGAPORE: De tre partnere i alliancen, Maersk Line, MSC og CMA CGM, bruger i dag hver sin havn i Sydøstasien, før de sender deres containerskibe videre til Europa og USA. Men med det kommende samarbejde mellem de tre containerrederier vil der efter al sandsynlighed blot være én havn i regionen, der skal håndtere selskabernes mange millioner af teu.

Alene på ruten Asien-Nordeuropa sidder de tre giganter sammenlagt på 45 procent af markedet, så dét at vinde eller tabe vil uden tvivl få stor betydning for de tre havne, Port Kelang, Tanjung Pelegas og Singapore. Dengang Maersk forlod Singapore til fordel for Tanjung Pelepas, faldt Singapores omsætning med ti procent. Så det nye samarbejde vil absolut sætte sine spor hos de tre havne.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ShippingWatch

Ugens bedste historier på ShippingWatch

Rederier er usikre på de kommende CII-regler for skibes CO2-udledninger. Ammoniak kan blive vigtigt brændstof, men kræver enorm produktion. Nye EU-sanktioner mod Rusland kan omgås, siger advokat. Og Norden undgår straf i sag om falske logbøger.

Carsten Mortensens Dee4 Capital sælger ud igen

Dee4 Capital Partners med tidligere Norden- og BW Group-topchef Carsten Mortensen sælger endnu et tankskib - denne gang til græsk skibsreder og lander millionfortjeneste, viser tal i VesselsValue.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs