Tanzania booster havnen i Dar es Salaam

I løbet af de næste 12 måneder vil Tanzania investere 211 mio. USD i havnen i Dar es Salaam for at kunne matche effektiviteten hos konkurrenten i Mombasa i Kenya, skriver Bloomberg.

Havnen i Dar es Salaam, Tanzania, vil i løbet af de næste 12 måneder gennemgå forbedringer for 211 mio. USD, skriver Bloomberg. Investeringerne skal booste havnen, så den kan modsvare effektiviteten hos konkurrenten i Mombasa i Kenya.

Planen er at styrke havnens syv kajpladser ved at gøre dem dybere, få et nyt transportbånd og siloer og bygge flere kajpladser, siger Janeth Ruzangi, kommunikationschef for landets myndigheder:

"Vi er nødt til at kunne rumme store skibe ved at investere i områder så som oprensning. Ellers vil vi ikke være konkurrencedygtige og kun kunne tiltrække mindre skibe," siger hun til Bloomberg.

Dar es Salaam er den fjerdestørste containerhavn på Afrikas østkyst og kan ifølge Verdensbanken generere 1,8 mia. USD i ekstra årlig omsætning, hvis det lykkes havnen at nå et effektivitetsniveau, der svarer til havnen i Mombasa. 

Analyse: Afrika vigtig for alle shippingsegmenter

Havne lancerer kampagne for at promovere LNG

Særregler i havne sender Spanien for EU-domstol 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også