ShippingWatch

Kinesiske værfter halter bagud på nye skibe

De kinesiske værfter kan ikke følge med i den internationale konkurrence. Derfor kan konsolideringer blive nødvendigt, vurderer flere analytikere.

Foto: Hempel

De store kinesiske værfter vil være tvunget til at slå sig sammen i løbet af de nærmeste år, fordi de ikke kan hamle op med konkurrencen på blandt andet byggeri af øko-skibe i Japan og Korea.

"Selvom de kinesiske banker støtter de lokale kinesiske værfter, er der så mange af dem, at de ikke vil være så konkurrencedytige som dem i Japan og Korea. De har meget, de skal indhente," siger partner Chris Johnson fra Moore Stephens ifølge Sustainable Shipping.

DVB Bank har samme holdning til de kinesiske værfters formåen.

"Når det kommer til design af skrog, er de fleste kinesiske værfter endnu ikke i stand til at bygge de samme præcise specifikationer som de koreanske og japanske, især japanske værfter. Desuden står alle de kinesiske værfter lige. Der er formentlig en gylden gruppe af topværfter, som virkelig producerer international kvalitetstonnage, men hoveddelen af værfterne bygger ikke skibe af den standard," siger Peter Illingworth, der er adm. direktør hos DVB Bank ifølge Sustainable Shipping.

Han vurderer, at kinesiske værfter skal stramme sig meget an, hvis de skal nå op på samme høje niveau som de japanske og koreanske mere omstillingsparate værfter.

DSF: Nybygningspriser kan ramme 2002-gulvet 

Kina lokker redere med attraktiv finansiering  

Koreansk værft dropper aftale om nybygninger 

Mere fra ShippingWatch

Ugens bedste artikler på ShippingWatch

Myndighed har anket dom over krænkelsesdømt Maersk-kaptajn, logistikoncernen DSV vokser kraftigt i Sydamerika, Europas behov for kul åbner nyt marked for tørlast, og Maersk Broker erklærer sig parat til vækst inden for tank.

Celsius Shipping er sluppet ud af russisk dilemma

Celsius Shipping med danskeren Jeppe Jensen i spidsen behøver ikke længere at se magtesløst til, mens et af dets skibe anløber en russisk havn. Kontrakten med kinesisk energiselskab er udløbet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs