ShippingWatch

APM Terminals: Skuffende beslutning i Virginia

Det er en skuffende beslutning, at et flertal af den øverste ledelse for Virginia Port har besluttet ikke at privatisere havnen alligevel, udtaler APM Terminals i en meddelelse.

"APM Terminals er skuffet over beslutningen fra Virginia Port Authority Board of Commissioners (VPA Board)," skriver APM Terminals i en kortfattet meddelelse.

Derudover har selskabet ingen kommentar, da der fortsat er en proces i gang i forhold til et Private-Public Transportation Act (PPTA), som man ønsker at respektere.

Sent tirsdag kom det frem, at Port of Virginia, der er en af USAs største containerhavn, alligevel ikke skal privatiseres. En beslutning, der enstemmigt blev vedtaget af den øverste ledelse af havnen, Virginia Port Authority Board of Commissioners (VPA Board).

Nu lægger VPA Board i stedet op til en restrukturering af havnen i Virginia i håbet om at den vil generere mere kapital, og at havnen, som flere analyser har påpeget, vil drage stor fordel af en udvidelse af Panama-kanalen i 2015, når større skibe forventes at anløbe havnene på USAs østkyst.

Det har været en længere proces for APM Terminals, der i maj sidste år gav et gigantisk bud på havnedriften på 20 mia. kr. Siden da har der lydt kritik fra forskellige steder, og da CEO Nils Smedegaard i februar fremlagde årsregnskabet fra A.P. Møller-Maersk, nedtonede han forventningerne til Port of Virginia.

"Vi vil jo gerne ind i Virginia, det er jo derfor vi har givet et bud. Der er ikke specielt politisk modstand mod os som sådan. Vi opfatter det, som debatten kører i øjeblikket, mere som en debat om, om man ønsker at privatisere havnen eller ej. Hvis man ønsker at privatisere havnen, så er der flere der har budt, heriblandt APM Terminals," sagde han på det tidspunkt til ShippingWatch og vurderede, at der fortsat er muligheder for opkøb andre steder, såfremt aftalen skulle gå i vasken.

Port of Virginia afviser milliardtilbud fra Mærsk

Kritik af APM Terminals bud på Virginia 

Mere fra ShippingWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs