ShippingWatch

Russiske Global Ports i stor nedskrivning

Den russiske havneoperatør Global Ports, som APM Terminals ejer 37,5 procent af, nedskriver værdien af forretningen i Sankt Petersborg med 58 mio. USD på grund af svagere vækst end ventet.

Foto: Colourbox

Den russiske havneoperatør Global Ports, der er børsnoteret i London og som er delvis Mærsk-ejet gennem APM Terminals,  kom ud af 2012 med et nettoresultat, der er 16 procent ringere end året før. Årsagen er en  nedskrivning i værdien af Global Ports' containerterminal i Sankt Petersborg, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Drewry: Priser på havneterminaler er normaliseret  

APM Terminals købte sidste år en aktiepost på 37, 5 procent i Global Ports, der i 2011 hentede 588 mio. USD på Børsen i London. Ifølge selskabet skyldes nedskrivningen på den indenlandske containerterminal Yanino Logistics Park i Sankt Petersborg en svagere vækst end forventet.

Global Ports, der driver tre containerterminaler i Rusland og to i Finland, fastholder, at det russiske marked fortsætter med at vokse meget hurtigere i forhold til det globale containermarked og at Rusland udkonkurrerer andre vækstmarkeder som Indien, Brasilien og Kina.

Global Ports omsætning på 501,8 mio. USD i 2012 var stort set på samme niveau som i det foregående år.

Russisk kæmpehavn til salg 

Smedegaard nedtoner forventninger til Virginia 

Prisen på havneterminaler er styrtdykket siden 2008 

 

Mere fra ShippingWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs