Stabil udvikling i Copenhagen Malmø Port

Copenhagen Malmø Port (CMP) kommer ud af 2012 med et resultat, der ligner det fra året før. Bundlinjens resultat er ukendt, men resultatet af den primære drift viser et overskud på 102 mio. svenske kr.
AF BENJAMIN WERNER CHRISTENSEN

Trods svagere konjunkturer viser CMP en marginal fremgang i resultatet af den primære drift og omsætning.

Et plus på 102 mio. svenske kr. viser driftsresultatet for 2012 mod 101 mio. svenske kr. året før. Samtidig faldt omsætningen med to mio. svenske kr. til 725 mio. kr. i absolutte tal, men før vekselkurser og engangsindtægter og udgifter er der faktisk tale en stigning på fire pct.

Og det er en udvikling, som ifølge CMP selv er ganske fornuftigt.

”Resultatet viser, at virksomheden udvikler sig stabilt på trods af den økonomiske situation,” udtaler Johan Röstin, vicedirektør i CMP, i en pressemeddelelse.

Med til den stabile udvikling hører, at CMP oplevede en positiv udvikling i håndteringen af biler fra Baltikum for tredje år i træk. Her steg andelen af biler med ni pct. til 457.000. Samtidig øgedes ro-ro-trafikken med lige over fem procent til 245.000 lastbiler og trailere, mens håndteringen af olie steg med 16 pct. til 5,2 mio. ton. Havnen oplevede en lille mindskning i container- og tørlastvoluminerne.

”Adgangen til jord og kajer samt vores gode geografiske placering muliggør yderligere ekspansion. Vores mål er at øge volumen til 520.000 biler i 2013,” lyder det fra Johan Röstin.

CMP oplyser ikke noget om forventningerne til resultatet for 2013.

Brasilianske havnearbejdere varsler strejke igen

Containerhavnene først klar til Triple-E næste år

Medie: Boom i europæiske LNG-havne om to år 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også