ShippingWatch

Nedgang i Hamborgs containertransport i 2012

Containertransporten i 2012 gik tilbage i Hamborgs havn. I alt blev 8,9 mio. teu håndteret i havnen, hvilket var en tilbagegang på 1,7 pct. i forhold til 2011.

Foto: Hanjin

Der var mindre travlt i Hamborg Havn i 2012 end i 2011. I alt kom 8,9 mio. teu igennem havnen i 2012, hvilket er 1,7 pct. mindre end i 2011. Det svarer til et gennemløb af gods på i alt 91,5 mio. ton, hvilket er1,2 pct. lavere end i 2011. Det skriver Hong Kong Shipping Gazette.

Faldet i de håndterede voluminer skyldtes især et fald i antallet af håndterede tomme containere, der i alt lå på 1,2 mio. teu, hvilket svarer til et fald på 12,1 pct. i forhold til 2011. Samtidig faldt tørlasthåndteringen med 0,4 pct. til 39,4 mio. ton i 2012.

På trods af tilbagegangen er Hamborg stadig Europas anden største havn og på globalt plan den 14. største, skriver Hong Kong shipping Gazette.

"Vi kan være tilfredse med trenden for Hamborg Havns håndtering af gods til eksport. Det illustrerer endnu engang den høje anseelse tyske produkter nyder andre steder og understreger, hvilken vigtig rolle Hamborg spiller i Tysklands udenrigshandel," siger Claudia Roller, der er adm. direktør for Hamborg Havns marketingafdeling.

Hun forventer, at udviklingen vil vende.

"Med en efterspørgsel, der kommer til igen i Europa og en styrket udenrigshandel i vores vigtigste markeder i udlandet, kan man forvente en vækst i det totale gennemløb i havnen for 2013," siger hun ifølge Hong Kong Shipipng Gazette.

Nordeuropæiske havne rammes hårdt af containerdyk

Hamborg Havn taber asiatisk containeromsætning

Mærsk-chef: Aarhus Havn kan konkurrere med Hamborg  

Mere fra ShippingWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs