Danske Havne sætter sin lid til Obama

Danske Havne har Obamania og linker de danske havnes udvikling op til den amerikanske præsidents ønske om at forbedre de amerikanske havne og dermed styrke USA's infrastruktur.
Foto: Evan Vucci
Foto: Evan Vucci

Danske Havne er stærkt inspireret af præsident Obamas tale til nationen onsdag, hvor den amerikanske leder tog fat på havne som et af de steder, hvor vækst kan skabes.

"Obama anerkender havne som afgørende for vækst og jobskabelse – og er parat til at investere 50 milliarder dollar til at modernisere og udbygge infrastrukturen. Danske Havne har i dansk regi fremlagt Havnepakke 3, der netop kan være med til at forstærke havnene som vækstdynamoer. Direkte og indirekte arbejder 60.000 personer på havnene. Det tal kan øges, hvis de rette betingelser skabes," skriver Danske Havne i en pressemeddelelse.

Danske Havne arbejder for at få taget havnene med, når transportordførerne i næste uge igen skal forhandle om infrastrukturmidlerne og en ny Storstrømsbro.

"Her ville det være oplagt, hvis også havne og havneudvikling blev medtænkt i forhandlingerne. Hvis Folketinget kan bevillige 648 mio. kr. står kommuner og havne klar til at investere 300 mio. kr. i bedre veje til havnene," lyder det fra Danske Havne, der opfordrer til, at Folketinget ligesom Obama anerkender vækstpotentialet i havnene.

Obama-fokus vækker glæde hos amerikanske havne

Barack Obama: Vi har brug for moderne havne 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også