ShippingWatch

Global Ports opruster containerdel i Rusland

Russiske Global Ports vil være stærkere på containere og øge sin kapacitet med 20 pct. Derfor har havneselskabet lavet et investeringsprogram på 139 mio. USD for 2013, der er målrettet russiske havne.

Foto: Maersk Line

Global Ports, som APM Terminals ejer 37,5 pct. af, vil være stærkere i de russiske havne. Derfor investerer selskabet næste år 139 mio. USD i at styrke containerkapaciteten i sine egne havne. Også ro-ro og car-handling skal styrkes i havnene i Sankt Petersborg og Vostochny i russisk Fjernøsten.

"Vores høje profit og sunde cash flow sammen med vores bevægelse mod en mere effektiv kapitalstruktur gør os i stand til at betale højere dividende til vores aktionærer uden at gå på kompromis med vores evne til at skabe vækst i fremtiden. Global Ports har lavet betydelige investeringer i sine terminaler i de seneste år og vil snart få ekstra kapacitet i Petolesport, som vil højne gruppens containerkapacitet i det russiske havnesegment med 20 pct.," siger bestyrelsesformand Nikita Mishin i en pressemeddelelse på selskabets hjemmeside.

Global Ports har en samlet andel på 30 pct. af Ruslands dybhavs-containertrafik og står for 23 pct. af al brændstofeksport fra de tidligere Sovjetrepublikker.

Baltiske havne opruster i kamp om asiatiske varer

Russisk havn fordobler fragt i 2012

Global Ports: Udsigterne for Rusland er "ekstremt lovende" 

Mere fra ShippingWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs