Nye rederier øger novembertrafik i Long Beach

Long Beach oplevede i november en stigning i containertrafikken på 20 pct. sammenlignet med sidste år. Stigningen skyldes nye rederiers brug af havnen, heriblandt to af verdens største.
Foto: Hanjin
Foto: Hanjin

I november oplevede havnen på den amerikanske vestkyst, Long Beach, en stigning i containertrafikken. Hele 555.500 teu containere krydsede ifølge Loyd's List havnen sammenlignet med sidste års tal fra samme måned, hvilket er en stigning på 20 pct.

Stigningen skyldes, at flere rederier bruger havnen, heriblandt to af verdens største, franske CMA CGM og Mediterranean Shipping Co.

CMA CGM køber containerterminal til sig selv i USA 

Importcontainere steg således med 20,2 pct. til 278.500 teu, hvilket er det højeste antal i en november måned i fem år. Sammenlignet med november 2011 steg eksportcontainerne med 24,6 pct. til 138.300 teu, mens tomme containere steg med 18,4 pct.

En talsmand fra Long Beach sagde om tallene ifølge Loyd's List:

"Efter hovedsagelig faldende trafik midt på året, har det seneste boost bidraget til at bringe havnefragtmængderne tættere på 2011-niveau. De første 11 måneder af året er importen ret flad sammenlignet med den samme periode sidste år."

  Maersk Line: LA-strejke kan give 80 dages efterslæb

  Milliarddyr Los Angeles-strejke afblæst 

  Alphaliner: Verdens havne er ikke klar til gigantskibe

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også