Esbjerg Havn satser på LNG

Esbjerg Havn er ved at undersøge, hvordan de bedst muligt kan klargøre havnen til at servicere fremtidens større antal LNG drevne skibe. Det bliver det nye, når de nye EU-grænser for svovludledning træder i kraft om to år, forudser direktør Ole Ingrisch.
Foto: Tycho Gregers
Foto: Tycho Gregers

Fremtiden vil byde på langt flere LNG drevne skibe, når EU-grænserne for svovludledning bliver markant lavere i 2015. En udvikling Esbjerg Havn har taget til efterretning og derfor i øjeblikket undersøger, hvordan man bedst muligt kan imødekomme de flere LNG-skibe. Det skriver Esbjerg Havns magasin Hav & Kaj.

"Vi ser allerede en række rederier, som er begyndt at investere i LNG drevne skibe," fortæller Ole Ingrisch, der er direktør for Esbjerg Havn til Hav & Kaj.

Det gælder ifølge direktøren blandt andet Fjord Line, Sea-CArgo og Viking Line.

"Men det ville være ønskeligt, hvis der kom mere gang i udviklingen. Her på havnen er vi åbne for samarbejder både med rederier og forsuningsselskaber, som vil arbejde for fremme og øge brugen af LNG i skibsfarten," siger direktøren til Hav og Kaj og peger på blandt andet bunkers- og lagringsfaciliteter som samarbejdsmuligheder."

Esbjerg Havn er i øjeblikket ved at undersøge muligheden for at søge midler fra EU, som indtil begyndelsen af februar 2013 tilbyder støtte til LNG-projekter.

Esbjerg Havn foran i offshoreudviklingen

Teekay i nyt LPG-joint venture

MAN om ny kontrakt: Det er temmelig epokegørende

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også