ShippingWatch

Amerikansk havnestrejke breder sig

Terminalerne i de to store containerhavne på den amerikanske vestkyst, Los Angeles og Long Beach, lå torsdag stille hen. Der er nu frygt for, at strejken breder sig.

Foto: Ric Francis

Strejken i to af USAs store containerhavne, Los Angeles og Long Beach, breder sig. 12 ud af i alt 14 terminaler ligger stille, og der er ifølge flere medier ikke aftalt forhandlingsmøder mellem havnearbejdernes fagforening og arbejdsgiverne.

Samtidig er der frygt for, at strejken kan brede sig til den amerikanske østkyst og ned til golfen, hvor arbejdsklimaet i øjeblikket er højspændt i de aktuelle forhandlinger om en ny overenskomst, der i værste fald kan udløse en storstrejke fra udgangen af december.

Det er ansatte fra fagforeningen "International Longshore and Warehouse Union Local 63's Office Clerical Unit," som efter månedlange forhandlinger om overenskomst med havnen, har indledt strejke. Ansatte og arbejdsgivere har forhandlet siden sommeren 2010 uden at det har ført til et endeligt resultat.

Fagforeninger samles i optræk til havnestrejke 

I Los Angeles, USAs største terminalkompleks, var syv ud de otte faciliteter lukket ned torsdag. I Long Beach var fem ud af seks terminaler ikke i stand til at åbne.

En række skibe ligger ved kaj med fyldte containere i de to havne. Andre skibe venter uden for havnene.

"Strejken i Long Beach har fuldstændigt overrasket os. Den vil have en markant effekt og skabe store forstyrrelser for de transporter op til jul, der endnu ikke er ankommet og aflæsset. Det er et logistisk mareridt," siger talsmand for havnen i LA Phillip Sanfield til Bloomberg News ifølge Ritzau.

Rederiet Orient Overseas Lines fortæller, at hovedparten af fragten op til jul er overstået, men at der er flere skibe på vej til julehandlen. Hanjin Shipping er stadig ved at evaluere effekten, ifølge en talsmand.

Fremskridt i højspændte forhandlinger med havnearbejdere  

Storstrejke i USA udsat i 90 dage 

Afskibere forbereder sig på havnestrejke i USA 

Mere fra ShippingWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs