Danske terminalarbejdere arbejder igen

Terminalarbejderne arbejder igen, efter at de igår nedlagde arbejdet i havnene i København, Aalborg, Aarhus og Esbjerg i to timer. Det skete som protest imod nye EU-beslutninger om arbejdsfordelingen mellem terminalarbejdere og ansatte på skibene.

Terminalarbejderne i de danske havne er i dag igen på arbejde. Igår protesterede de mod EU-diskussioner om ny fordeling mellem arbejdet mellem terminalarbejdere og besætning på skibene i to timer i havnene i København, Aalborg, Aarhus og Esbjerg.

"Vi protesterer mod den EU-beslutning, som i disse timer er ved at blive vedtaget i Portugal og som går ud på, at besætningen på skibene må overtage alt det arbejde ombord, som vi hidtil har haft. De danske havnearbejdere kan ikke stå inde for sikkerheden og præcisionen, hvis vi ikke selv må udføre arbejdet med for eksempel lastning af containere ombord på skibene," sagde en af de strejkende havnearbejdere til TV2/Nord.

Den strejkende, der ønskede at være anonym, henviser til, at terminalarbejderne ved selvsyn har set, at besætningerne på skibene ikke arbejder efter samme sikkerhedsforskrifter som terminalarbejderne.

Avis: Strejke lukker APMT-terminal i Los Angeles

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også