ShippingWatch

Danske terminalarbejdere arbejder igen

Terminalarbejderne arbejder igen, efter at de igår nedlagde arbejdet i havnene i København, Aalborg, Aarhus og Esbjerg i to timer. Det skete som protest imod nye EU-beslutninger om arbejdsfordelingen mellem terminalarbejdere og ansatte på skibene.

Terminalarbejderne i de danske havne er i dag igen på arbejde. Igår protesterede de mod EU-diskussioner om ny fordeling mellem arbejdet mellem terminalarbejdere og besætning på skibene i to timer i havnene i København, Aalborg, Aarhus og Esbjerg.

"Vi protesterer mod den EU-beslutning, som i disse timer er ved at blive vedtaget i Portugal og som går ud på, at besætningen på skibene må overtage alt det arbejde ombord, som vi hidtil har haft. De danske havnearbejdere kan ikke stå inde for sikkerheden og præcisionen, hvis vi ikke selv må udføre arbejdet med for eksempel lastning af containere ombord på skibene," sagde en af de strejkende havnearbejdere til TV2/Nord.

Den strejkende, der ønskede at være anonym, henviser til, at terminalarbejderne ved selvsyn har set, at besætningerne på skibene ikke arbejder efter samme sikkerhedsforskrifter som terminalarbejderne.

Avis: Strejke lukker APMT-terminal i Los Angeles

Mere fra ShippingWatch

Ugens bedste artikler på ShippingWatch

Myndighed har anket dom over krænkelsesdømt Maersk-kaptajn, logistikoncernen DSV vokser kraftigt i Sydamerika, Europas behov for kul åbner nyt marked for tørlast, og Maersk Broker erklærer sig parat til vækst inden for tank.

Celsius Shipping er sluppet ud af russisk dilemma

Celsius Shipping med danskeren Jeppe Jensen i spidsen behøver ikke længere at se magtesløst til, mens et af dets skibe anløber en russisk havn. Kontrakten med kinesisk energiselskab er udløbet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs