ShippingWatch

Arbejdsgivere: Havnearbejdere i New York er millionærer

Eksorbitante løn- og arbejdsvilkår for havnearbejdere truer konkurrenceevnen i New York og andre havne på den amerikanske østkyst, mener arbejdsgiverne, der angriber fagforeninger for at ville fastholde arbejdsforhold på havnene, der er ude af trit med tiden.

Attraktive løn- og arbejdsvilkår som havnearbejdernes amerikanske fagforeninger gennem årtier har sikret sig gennem forhandlinger med deres arbejdsgivere er ifølge arbejdsgiverne en væsentlig forklaring på, at forhandlingerne om en ny seksårig aftale er brudt sammen, og som nu truer med lukke indgangene for næsten halvdelen af USAs vareimport i containere. Ifølge arbejdsgiverne har lønninger og "antikverede" arbejdsvilkår nået et niveau, der underminerer konkurrenceevnen  i de store østkysthavne som især New York og New Jersey.

"Medlemmer af ILA (International Longshoremen's Association) er blandt de mest vellønnede arbejdere i USA med en gennemsnitlig årsløn på 124.138 USD, som bringer dem helt i front blandt alle amerikanske arbejdere. I gennemsnit tjener en havnearbejder 50 USD i timen eller mere end det dobbelte af, hvad en gennemsnitsarbejder i USA tjener, ligesom deres sygeforsikringer er bedre," fremgår det af den erklæring, som foreløbig udgør svaret på forhandlingssammenbruddet fra arbejdsgiverne i The United States Maritime Alliance.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ShippingWatch

Ugens bedste historier på ShippingWatch

Nu er det produkttankrederier som Torm, Norden og Odfjells tur til at holde indtjeningsfest. Maersks topchef, Søren Skou, må derimod forsvare rederiets lave skattebetaling, mens DFDS er lun på flere opkøb i logistik og har pengene til det.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs