ShippingWatch

45 danske havne etablerer kameraovervågning mod terror

Brancheforeningen Danske Havne er godt tilfreds med at have undgået store omkostninger ved terrorsikring af havnene. I stedet for vagter og andre tiltag installerer havnene nu kameraovervågning i stor stil. Op mod 45 havne er med.

Foto: Casper Dalhoff

De danske havne er blevet sparet for markante omkostninger ved terrorsikring. Videokameraer, alarmer og central overvågning skal nu erstatte døgnbemanding på hver havn, der ville have ødelagt adskillige havnes økonomi, mener Danske Havne.

"Vi har de seneste år været noget kritiske over for stramninger af reglerne, hvor der eksempelvis er kommet regler om, at man skal overvåge skibe døgnet rundt. Det har vi været meget optagede af at finde en løsning på. Så forventningen er, at havnene vil lave samarbejde med sikringsvirksomheder om kameraovervågning. Og det er selvsagt billigere end at have treholdsskift på manuel overvågning," siger Uffe Steiner Jensen, bestyrelsesformand i Danske Havne til ShippingWatch.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ShippingWatch

Blackrock bliver storaktionær i Borr Drilling

Den multinationale kapitalforvalter ejer nu i alt 5,67 pct. af aktierne i Borr Drilling. Aktiekøbet kommer samme dag, som Borr Drilling har solgt tre rigge under bygning for at styrke selskabets pressede økonomi.

Læs også

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs