ShippingWatch

Analyse: Baltikum driver stærk vækst i containerhavne

En ny analyse tegner et særdeles optimistisk billede af de nordeuropæiske containerhavne med store og langsigtede vækstrater, når den øjeblikkelige usikkerhed i euro-zonen har lagt sig. Det ligner gode nyheder for en lang række selskaber som bl.a. DFDS og Unifeeder.

De ledende, nordeuropæiske containerhavne har udsigt til en stærk og langsigtet vækst helt frem til 2025, når den nuværende usikkerhed i euro-zonen er ovre. En ny analyse fra det britiske Ocean Shipping Consultants fastslår, at de nordeuropæiske containerhavne allerede i 2011 kom stærkt tilbage i kraft af især væksten i Baltikum med en stigning på 22 procent, 57,9 mio. teu, i forhold til recessionsåret 2009.

Endnu lysere tegner de kommende år. Ocean Shipping Consultant forventer en vækst i den såkaldte gateway-efterspørgsel på 41-59 procent i perioden 2011-2022 til mellem 60,1-67,8 mio. teu. Forklaringen skyldes hovedsagelig væksten på det russiske marked, som serviceres af en række feeder-rederier, bl.a. tyske redere samt Unifeeder. Det er en volatil region med den russiske økonomi som den største, påpeger analysen, men også væksten i Polen udvikler sig stærkt. Det ligner gode nyheder samlet set for større danske rederier som bl.a. Unifeeder og DFDS.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ShippingWatch

Höegh Autoliners går med i klimakoalition

Det norske bilrederi Höegh Autoliners indtræder i klima-alliancen First Movers Coalition, der også tæller Maersk, som ”frontløbere på bæredygtighedsområdet i deres sektor”.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs