ShippingWatch

København og Helsingborg har ambitiøse samarbejdsplaner

De to storhavne i Øresund undersøger mulighederne for et tæt samarbejde på grund af den hårde konkurrence i hele Østersø-regionen.

Copenhagen Malmö Port og Helsingborg vil undersøge muligheden for et etablere et fælles driftsselskab. Bestyrelsen har underskrevet et letter of intent med henblik på at skabe en ny, stærk havneaktør i hele Øresundsregionen.

"Vi kan bekræfte, at de forretningsmæssige forhold for et joint venture er glimrende i øjeblikket. Lige nu er fokus på stigende indtægter og mindre drifts- og investeringsomkostninger og en styrkelse af vores konkurrenceevne i hele Østersø-regionen," siger Jo Kristian Okstad, CEO i HHAB, der er selskabet bag havnen i Helsingborg.

Stigende handel mellem landene i Østersø-regionen og hård konkurrence fra andre havne og transportformer, begrænsede muligheder for ekspansion langs kysten og skærpede miljøkrav, er de afgørende faktorer, der forklarer forsøget på et tæt samarbejde mellem København og Helsingborg.

Aktiviteten stiger igen i de danske havne 

 

 

Mere fra ShippingWatch

Ugens bedste historier på ShippingWatch

Nu er det produkttankrederier som Torm, Norden og Odfjells tur til at holde indtjeningsfest. Maersks topchef, Søren Skou, må derimod forsvare rederiets lave skattebetaling, mens DFDS er lun på flere opkøb i logistik og har pengene til det.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs