ShippingWatch

Sønderlemmende EU-kritik af milliardprojekter i havne

Medlemslande i Sydeuropa har fået milliarder til store havneprojekter, men mange er enten ikke færdige, eller også ligger de øde hen, mener EUs Revisionsret, der har granske i alt 27 projekter. Kun 11 bestod.

Siden 2000 har EU gennem sine strukturfonde pumpet 6,2 mia. euro i nye havneprojekter, der skal infrastrukturen og adgangen til vigtige havne rundt om i medlemslandene. Nu kommer EUs uafhængige revisionsret med en sønderlemmende kritik af de mange projekter. Kun 11 ud af i alt 27 projekter, som revisorerne har gransket, er i orden. Mange af projekterne er ikke færdige og vil kræve yderligere investeringer eller også bruges havnene ikke, skriver revisorerne i en ny rapport ifølge svenske Sjöfartstidningen.

"Resultaterne af effekterne af ny infrastruktur bliver ikke tilstrækkeligt overvåget, og revisionsretten fandt tomme havne," skriver revisorerne, der mener, at de involverede regioner i EU, der har fået andel i de mange milliarder er for forlangsomme til at følge op og mangler en handlingsplan.

Ni regioner i fire medlemslande, Spanien, Italien, Grækenland og Frankrig, er blevet granske af revisionsretten. I alt udgør investeringerne til infrastruktur i de granskede projekter 1,7 mia. euro. Medfinansieringen fra EU udgjorde 726 mio. euro. 

 

 

Mere fra ShippingWatch

Læs også

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs