ShippingWatch

APM Terminals får endelig godkendelse i Costa Rica

A.P Møller-Mærsks terminaldivision har fået grønt lys til at gå i gang med det indledende arbejde med at bygge en containerterminal i Moin, Costa Rica.

Onsdag blev den endelige godkendelse givet fra regeringen i Costa Rica til en 33-årig koncession med en forventet investering på 992 mio. dollar. Det skriver APM Terminals i en pressemeddelelse.

"Vi er en international specialist i terminaludvikling og operation, der har bygget lignende projekter til tiden, så vi er meget sikre på, at vi kan overgå det costa ricanske folks forventninger med denne koncession. Moderne containerterminaler spiller en central rolle i at forbedre effektiviteten i logistikkæden, hvilket resulterer i lavere dør-til-dør transportomkostninger," udtaler Paul J. Gallie, Managing Director for APM Terminals Moin, i en pressemeddelelse.

APM Terminals går nu i gang med den første fase af arbejdet, der er en 18-måneders implementationsfase, hvor undersøgelser og designarbejde forberedes til fremlæggelse for regeringen i Costa Rica. Derefter vil arbejdet med at anlægge terminalen begynde.

Den 33-årige koncession til APM Terminals drejer sig om design, finansiering, konstruktion og vedligeholdelse af terminalen.

APM Terminals forbereder sig på 22.000 teu-skibe

APM Terminals satser på afrikanske indlandshavne

APM Terminals get final approval in Costa Rica 

Mere fra ShippingWatch

I alt 12 skibe er sejlet fra Ukraine lastet med korn

I alt er 12 tørlastskibe lastet med Ukrainsk korn til eksport sejlet fra det krigshærgede land siden mandag sidste uge, hvor det første skib efter en aftale mellem Rusland og Ukraine fik lov til at forlade havnen i Odesa.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs