ShippingWatch

APM Terminals satser på afrikanske indlandshavne

APM Terminals går efter fuldt udbytte af væksten i Afrika, og Maersk-selskabet er derfor parat til at investere i indlandshavne for at sikre adgangen til storbyer inde på kontinentet.

Næsten en ud af tre afrikanske lande er indlandsstater uden direkte adgang til en havn. Omkring 200 millioner mennesker bor i disse lande, og skal man få alvor udnytte vækstpotentialet i de afrikanske lande syd for Sahara, som ifølge den Internationale Valutafond ventes at nyde godt af en økonomisk vækst på 5,5 procent i 2012, så gælder det om, at lette adgangen af varer til de mange mennesker inde på kontinentet.
Det siger Reik Mueller, APM Terminals chef for forretningsudvikling og investeringer i infrastruktur i Afrika-Mellemøst regionen.

"Indlandshavne er den store uudnyttede, oversete forretningsmulighed i Afrika," siger han.
APM Terminals opererer i øjeblikket ni havnefaciliteter i otte vestafrikanske lande og faciliteter i Marokko og Egypten samt 35 indlandsfaciliteter. Selskabet vil i stigende grad flytte sit fokus fra containerhåndtering i havnene til integrerede løsninger, der sikrer, at varerne bliver transporteret ind på kontinentet.
"Importører vil ikke vente på forbedret infrastruktur; lasten vil ganske enkelt flytte til andre havne," siger Reik Mueller.

Mere fra ShippingWatch

Læs også

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs