ShippingWatch

APMT konkurrent pålagt at sænke afgifter i Indien

Den indiske myndighed 'Tariff Authority for Major Ports' (TAMP) har pålagt Nhava Sheva International Container Terminal (NSICT), der drives af konkurrenten DP World, at sænke sine håndteringsafgifter 27,9 pct. frem til og med udgangen af 2015 ifølge Journal of Commerce.

Afgørelsen kommer efter, at APM Terminals indiske joint-venture Gateway Terminals, der også driver en stor terminal i Indiens største havn JNPT tæt ved Mumbai, i slutningen af februar blev pålagt af TAMP at sænke sine håndteringsafgifter med 44,3 pct. Det kunne Aktiefokus dengang berette via VIP-listen. APM Terminals forsøgte ellers at få terminalhåndteringsafgiften hævet 8,7 pct., mens også DP World havde ansøgt om at få lov til at hæve sine priser 37,5 pct., men i stedet skal begge havneoperatører nu sænke sine priser markant.

Aktiefokus skrev i februar med henvisning til netmediet Live Mint, at APM Terminals meddelte havnemyndighederne i JNPT, at man, baseret på de nye lavere afgifter, kun vil kunne håndtere 1,4 mio. teu i 2012, 2013 og 2014, da dette ville være det optimale antal containere, som terminalen kunne håndtere. Det er langt under de 1,8 mio. terminalen håndterede i 2011, og et hårdt slag for den indiske havnesektor, som i forvejen allerede lider under overkapacitet.

Aktiefokus

Mere fra ShippingWatch

Ugens bedste historier på ShippingWatch

Efter ti års resultattørke er der igen sorte tal hos Lauritzen. Politiske spændinger i Ukraine mellem Vesten og Rusland øger frygten for nye cyberangreb a la det, der kostede Maersk to mia. kr. Et nyt forslag til EU's udspil om CO2-kvoter til shipping kan føre til endnu en milliard-fond.

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs