ShippingWatch

APM Terminals skal drive containerhavn i Louisiana

APM Terminals har indgået en aftale om at drive havn i Louisiana, USA. Havnen er i sit tidlige stadie til at blive udviklet til en dybvandshavn.

Foto: PR / APM Terminals

APM Terminals har indgået en aftale - et letter of intent - med containerhavnen Plaquemines Port, Harbor and Terminal District i Louisiana om at drive havnen fremadrettet.

APM Terminals vil blive operatør af den planlagte containerterminal og jernbanefaciliteter, som investorer udefra skyder penge i.

Det oplyser Maersk torsdag.

Havnen er i sit tidlige stadie til at blive udviklet til en dybvandshavn, som ligger blot 50 sømil fra Den Mexicanske Golf.

"Vi ser store muligheder i at indskrive en ny forsyningskæde i drejebogen for amerikanske im- og eksportører med denne lokation," siger Wim Lagaay, administrerende direktør for APM Terminals North America.

Han uddyber, at eksportører ønsker at sende varer til udlandet via en konkurrencedygtig havn, og importørernes ønske er at nå store markeder i både Syd- og Midtvesten.

"Vi ser frem til at arbejde sammen med Plaquemines Port Team, deres partnere og med statslige og lokale ledere for at sikre, at havnen fungerer på verdensklasseniveau som en succeshistorie i Louisiana," siger Wim Lagaay i meddelelsen.

Ifølge det lokale nyhedsmedie, New Orleans Local News, kommer projektet med havnen til at koste 1 mia. dollar.

Maersks havneselskab vil vokse og kigger mod Afrika og Asien

APM Terminals vil automatisere gennem alliance med kinesisk partner 

Mere fra ShippingWatch

Sorte selskaber bag pensionsbranchens grønne milliarder

Flere pensionsselskaber har talt olieselskaber som BP, Shell og Halliburton med i de 248 mia. kr., branchen har meldt ind som "grønne investeringer" til regeringens klimapartnerskab for finanssektoren. "Vanvittigt," lyder det fra kritiker.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs