ShippingWatch

Korruptionsanklager klæber til Maersks partner i Afrika

Maersks partner i Afrika, franske Bolloré Group, er blevet undersøgt i flere afrikanske lande i forbindelse med sager om ulovlig forretningsførelse, og selskabet har betalt en millionbøde i en konkret korruptionssag i Togo. Maersk oplyser, at man har sikret sig, at koncernen i samarbejdet med Bolloré overholder alle love og regler.

Foto: AP Photo/Kamil Zihnioglu

A.P. Møller-Maersks partner i Afrika, det franske transport- og mediekonglomerat Bolloré Group, er blevet undersøgt og beskyldt for urent trav flere steder på det afrikanske kontinent

Selskabet måtte i februar betale 90 mio. kr. i bøde i en korruptionssag i Togo, og selskabets overhoved, Vincent Bolloré, risikerer sammen med to andre direktører at blive retsforfulgt i Frankrig i sagen. I andre afrikanske lande har den franske koncern været i søgelyset for uetisk eller ulovlig forretningsførelse.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ShippingWatch

Tradelens håber snart at få store Maersk-rivaler endeligt ombord

Hapag-Lloyd og ONE glimrer ved deres fravær på den digitale platform Tradelens, selvom de for to år siden meddelte, at de ville gå med. "Vi er håbefulde om, at de meget snart vil tilslutte sig," siger Tradelens-chef Mike White. Hapag-Lloyd venter at træffe en endelig beslutning inden længe.

Scandlines henter ny topchef fra bryggeri

Scandlines skifter ud på topchefsposten. Efter mere end ti år i spidsen for rederiet stopper Søren Poulsgaard Jensen som adm. direktør. Afløseren er hentet i Royal Unibrew.

Maersk-satsningen Tradelens har taget hul på kinesisk udrulning

Maersk og IBM's digitale satsning Tradelens har allieret sig med statsejet kinesisk selskab om en udrulning i Kina for at få kinesiske importører og eksportører ombord. Kina er et kritisk marked for platformen, som der fra Esplanaden ventes klar vækst fra i år.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs