ShippingWatch

Havnekæmpen DP World fik bedre end ventet volumenstart på året

Det store havneselskab DP World melder om en stærk start i årets første måneder, hvor voluminerne steg på tværs af selskabets havneterminaler verden over.

Foto: DP World

Det Dubai-baserede havneselskab DP World fik en stærk start på året med en volumenvækst på 10 pct. i første kvartal.

DP World håndterede 18,94 mio. tyvefodscontainere på tværs af selskabets havneterminaler i første kvartal, hvilket var en like-for-like vækst på 9,6 pct. og en samlet bruttovolumenvækst på 10,2 pct.

Væksten på 10,2 pct. er over Drewrys estimat for sektorvæksten på 8,9 pct., fremhæver DP World.

"Udviklingen er over forventningerne og den illustrerer modstandsdygtigheden for den globale containerrederisektor samt DP Worlds fortsatte evne til at outperforme markedet," siger koncernchef Sultan Ahmed Bin Sulayem.

"Når vi kigger fremad, mens handelsmiljøet på kort sigt er positivt, så forbliver vi opmærksomme på, at det økonomiske opsving kan blive forstyrret af coronapandemien, geopolitisk usikkerhed i nogle dele af verden og den igangværende handelskrig," siger koncernchefen.

Unifeeders ejer blev ramt af corona i 2020 

DP World kræver over en milliard i erstatning fra havnetvist

Væksten gik uden om DP World trods håndtering af 71 mio. containere  

Mere fra ShippingWatch

Euronav taber 71 mio dollar i første kvartal

Euronav har ligesom konkurrenterne fået en svær start på 2021. Underskuddet for første kvartal lander på 71 mio. dollar. Et svagt marked er fortsat ind i andet kvartal ifølge topchef.

EU er klar med bolværk mod kinesisk statsstøtte

Efter blandt andet flere kinesiske opkøb i europæiske havne gennem de senere år, spiller EU-Kommissionen nu ud med et instrument, der skal sikre, at udenlandsk statsstøtte ikke går ind og undergraver konkurrencen for europæiske virksomheder.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs