ShippingWatch

Hamborg Havn investerer millioner i landbaseret strøm til containerskibe

Havnen i Hamborg kaster nu 76 mio. euro efter at etablere landbaseret strøm, som skal forsyne både containerskibe og de store krydstogskibe, mens de ligger i havnen. Anlægget skal være i brug fra 2023.

Foto: HHM / Michael Lindner

Hamborg Havn investerer nu 76 mio. euro i at anlægge landbaseret strøm, der skal forsyne store krydstogtskibe og containerskibe, mens de ligger i havnen.

Strømanlægget skal stå færdigt i 2022 og forventes at blive taget i brug fra 2023. Formålet er at reducere luftforureningen og sker som et led i at leve op til shippingsektorens klimakrav, oplyser havnen i en meddelelse.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ShippingWatch

3i køber AMP ud af Esvagt

Kapitalfonden 3i, der ejer halvdelen af Esvagt, har aftalt med virksomhedens anden ejer, kapitalfonden AMP Capital, at overtage hele Esvagt for 268 millioner britiske pund, så 3i bliver eneejer. Handelen ventes at falde på plads i første kvartal 2022.

Ugens bedste historier på ShippingWatch

Det var tid til procedure i Dan-Bunkering sagen, hvor anklageren kræver bøde- og fængelsstraf. 2022 tegner til at blive nyt hæsblæsende containerår, klima spillede afgørende rolle i Lasse Kristoffersens beslutning om jobskifte i en uge, hvor Norden lagde tørlast og tank sammen i ny struktur.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs