ShippingWatch

Opkøb øger DP Worlds omsætning med 20 pct

DP World løftede både top- og bundlinje i et 2018, hvor terminalselskabet gjorde sig bemærket med flere opkøb. Senest har selskabet varslet et opkøb af DFDS-konkurrent på den Engelske Kanal.

Foto: Bloomberg

Havneterminalselskabet DP World overraskede positivt på både omsætning og indtjening i regnskabet for sit seneste regnskabsår.

Omsætningen viste en vækst på 20 pct. til 5,65 mia. dollars, hvilket er drevet af en række opkøb i form af blandt andet Drydocks World og Dubai Maritime City. Ifølge et estimat fra Bloomberg News havde analytikerne ventet en omsætning på 5,29 mia. dollars.

Overskuddet steg endvidere 10 pct. til 1,30 mia. dollar mod en forventning i markedet på 1,17 mia. dollar.

"Indeværende år er startet på linje med forventningerne, og mens udsigterne inden for den nærmeste fremtid er usikre, med handelskrig og geopolitiske modvinde, så venter vi, at vores portefølje forbliver modstandsdygtig og ser øget bidrag fra vores seneste opkøb og investeringer," siger selskabets formand og administrerende direktør, Sultan Ahmed Bin Sulayem, i regnskabet ifølge Bloomberg News.

DP World, som har en portefølje på mere end 78 havneterminaler verden over, vil udbetale et udbytte på 43 cent per aktie for regnskabsåret.

Af regnskabet fremgår det, at havneselskabets bruttokapacitet i 2018 steg med 2,6 mio. teu til samlet 91 mio. teu.

"Den konsoliderede kapacitet forblev flad på 50 mio. teu. Ved udgangen af 2019 forventer vi, at vi vil have omkring 91,2 mio. teu i kapacitet på tværs af vores portefølje, og vi forventer at tilføje kapacitet på linje med efterspørgslen," lyder det i regnskabet.

Opkøb af Unifeeder og DFDS-konkurrent

Sidste sommer købte DP World det danske rederi Unifeeder fra kapitalfonden Nordic Capital.

DP World lagde dengang 660 mio. euro svarende til knap 5 mia. kroner på bordet for Unifeeder, hvis organisation er fordelt på 25 lande og mere end 100 havne i Nord- og Vesteuropa, Middelhavet og Sortehavet.

Dertil er P&O Ferries, der er en konkurrent til danske DFDS på den Engelske Kanal, blevet købt af det Dubai-baserede selskab. DP World vil overtage rederiet til en købspris på 322 mio. pund, svarende til knap 2,8 mia. kr.

Handlen er dog betinget af myndighedsgodkendelse og ventes at blive endeligt lukket i løbet af første halvdel af 2019, oplyste DP World tilbage i februar.

DFDS' storkonkurrent på Den Engelske Kanal får arabiske ejere

Containervæksten flader ud for DP World  

Mere fra ShippingWatch

3i køber AMP ud af Esvagt

Kapitalfonden 3i, der ejer halvdelen af Esvagt, har aftalt med virksomhedens anden ejer, kapitalfonden AMP Capital, at overtage hele Esvagt for 268 millioner britiske pund, så 3i bliver eneejer. Handelen ventes at falde på plads i første kvartal 2022.

Ugens bedste historier på ShippingWatch

Det var tid til procedure i Dan-Bunkering sagen, hvor anklageren kræver bøde- og fængelsstraf. 2022 tegner til at blive nyt hæsblæsende containerår, klima spillede afgørende rolle i Lasse Kristoffersens beslutning om jobskifte i en uge, hvor Norden lagde tørlast og tank sammen i ny struktur.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs