ShippingWatch

Tyrkisk havnegruppe kalder 2018 for et "gyldent år"

Yildirim Group øgede trafikken i sine containerhavne med 5 pct. i et 2018, som selskabet kalder et år med "store forretningsmæssige resultater". Én havn øgede næsten mængderne med en fjerdedel.

Yilport Holding, et datterselskab under tyrkiske Yildirim Group, er godt tilfreds med det seneste års resultater i selskabets ti containerhavne, hvor aktiviteten steg til 6,41 mio. teu, svarende til 5 pct.

"2018 var et gyldent år med store forretningsmæssige resultater og fortsat vækst," skriver Yilport Holding i en meddelelse om de mange containere, der kom gennem selskabets havne i blandt andet Tyrkiet, Sverige og Norge.

Den største vækst var imidlertid i Yilports havn i Ecuador, Yilport Puerto Bolívar, hvor eksport af bananer og investeringer i infrastruktur sikrede 23 pct. større aktivitet end i 2017.

I Tyrkiet bidrog en stærk eksport til en vækst i mængderne på 11 pct. i Yilports terminaler i Gemlik og Gebze, mens selskabets havne i Norge og Sverige tegnede sig for en noget mere begrænset vækst på 2 pct.

Yilports volumener for generelle handelsvarer endte på 11,86 mio. tons for året, ro-ro-forretningen landede på 444.973 ceu., og selskabets havne håndterede 3,51 mio. kubikmeter flydende last.

Den tyrkiske havnegruppe forventer, at også 2019 vil byde på "en aggressiv organisk vækst" på tværs af alle operationer, lyder det i meddelelsen.

Minister kan ikke rykke ved afgørelse i sag om Kolding Havn

Kaptajner får mindre papirarbejde i Europa

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere