ShippingWatch

Wärtsilä opnår støtte til ny LNG-terminal

Producenten Wärtsilä har fået den endelige godkendelse til at bygge en LNG-terminal i den finske by Hamina.

Foto: PR-foto: Wärtsilä

Den finske producent Wärtsilä har opnået finansiel opbakning og byggetilladelse til at konstruere en LNG-terminal i byen Hamina.

Den nye terminal har et budget på 100 mio. euro og kommer i første omgang til at indehole en LNG-opbevaringstank på 30.000 kubikmeter.

Wärtsilä formål med at lave en LNG-terminal er at komme den stigende efterspørgsel på LNG, som selskabet forudser, i møde. Samtidig har Wärtsilä aktiviteter i alle andre dele af forsyningskæden med LNG fra fremstilling til levering, og derfor vil selskabet også have det sidste led med i form af en terminal mere. Selskabet står i forvejen bag to finske LNG-terminaler.

"Den nye Hamina LNG-terminal vil være en vigtigt forbedring til infrastrukturen for gas, og det vil ikke kun levere til selskaber og shippingsektoren, men vil også blive en del af Hamina Energys distributionsnet for gas og kan forbindes til Finlands forsyningsnet for gas," siger CEO for Hamina Energy Markku Tommiska i en meddellese om terminalen.

Leverandører uenige om klimaplans styrke

Teekay og Wärtsilä halverer CO2-udslip med nyt skib

Wärtsiläs kinesiske satsning giver pote

Forsiden lige nu

Rasmus Jarlov et ubeskrevet blad i dansk shipping

Danmarks nye erhvervsminister har både inden for borgens mure og i offentligheden gjort sig bemærket som en kontroversiel person, der ikke går af vejen for en politisk fejde, et privat opgør med kendis-kæresten på nettet eller en vild dans for åben skærm. Spørgsmålet er, om han får en meget kort karriere som minister.

DFDS har akut mangel på it-medarbejdere

Trods sin status som et af Danmarks største rederier, har DFDS svært ved at tiltrække medarbejdere til sin it-afdeling. Rederiet er langt fra det eneste med det problem.

Danske rederier: Handelskrig kan ramme os hårdt

"Det er skidt nyt for dansk søfart og ikke mindst for gastank, at det nu ser ud som om, vi er vidne til en regulær handelskrig mellem USA og Kina," siger Andrew McPhail, kommerciel direktør i Evergas.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere