ShippingWatch

Alliancerne øger Rotterdam Havns containermængder

Fragtmængderne gennem Europas største havn gik samlet lidt tilbage, mens væksten i containermængder fortsatte opad i årets første kvartal.

Foto: Port of Rotterdam

Tørlast trak ned, mens væksten i containermængderne voksede med 6,1 pct. målt i teu i Europas største havn i Rotterdam i året første tre måneder.

Ifølge kvartalsregnskabet for havnen faldt de samlede fragtmængder i forhold til samme periode sidste år med 1,2 pct. på grund af færre mængder som kul, jernmalm og råolie.

Seaintel udpeger vinderhavnene efter de nye alliancer

"Den fortsatte vækst i containermængderne er en bekræftelse på Rotterdams vigtige position i netværket af nye containeralliancer. I øjeblikket ser vi en mere afmålt vækst efter den markante fremgang sidste år, og det er helt i tråd med vores forventninger," siger Allard Castelein, CEO i Port of Rotterdam Authority.

Rotterdam Havn vil indføre klimaafgift med nabolande

Rotterdam Havn forbereder sig på de værste scenarier ved brexit

2017 blev rekordår for amerikanske containerhavne

Forsiden lige nu

Outsideren Zim fik større underskud i første kvartal

Containerrederiet Zim, der som et af de få er uden for en alliance, fik et større minus i første kvartal i år end året før. Tre ting får skylden fra ledelsens side, der ellers er optimistisk på grund af større fragtmængder.

MSC får overraskende godt resultat i Nordeuropa

MSC Scandinavia, der dækker vigtige områder som Rusland, Skandinavien og Østeuropa, har fremlagt et overraskende godt resultat i 2017. Selskabet er det eneste hos Maersk Lines alliancepartner, MSC, der offentliggør regnskaber.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere