ShippingWatch

Alliancerne øger Rotterdam Havns containermængder

Fragtmængderne gennem Europas største havn gik samlet lidt tilbage, mens væksten i containermængder fortsatte opad i årets første kvartal.

Foto: Port of Rotterdam

Tørlast trak ned, mens væksten i containermængderne voksede med 6,1 pct. målt i teu i Europas største havn i Rotterdam i året første tre måneder.

Ifølge kvartalsregnskabet for havnen faldt de samlede fragtmængder i forhold til samme periode sidste år med 1,2 pct. på grund af færre mængder som kul, jernmalm og råolie.

Seaintel udpeger vinderhavnene efter de nye alliancer

"Den fortsatte vækst i containermængderne er en bekræftelse på Rotterdams vigtige position i netværket af nye containeralliancer. I øjeblikket ser vi en mere afmålt vækst efter den markante fremgang sidste år, og det er helt i tråd med vores forventninger," siger Allard Castelein, CEO i Port of Rotterdam Authority.

Rotterdam Havn vil indføre klimaafgift med nabolande

Rotterdam Havn forbereder sig på de værste scenarier ved brexit

2017 blev rekordår for amerikanske containerhavne

Forsiden lige nu

Her er ugens vigtigste overskrifter på ShippingWatch

Miljø og kommende vigtigt møde i IMO prægede ugen på ShippingWatch med spørgsmål om fremtidens miljøsyndere, og hvorvidt en højspændt miljødiskussion ender som et mislykket kupforsøg. Læs også om Maersks transformation og stort tysk opkøb af V. Group.

Pakistan lukker ned for beaching-værfter

Nye brandulykker på den pakistanske ophugningsstrand Gadani får landets myndigheder til at lukke ned for ophugning i området - blot få måneder efter, at et tidligere forbud blev ophævet. "Skibsejere burde blive holdt ansvarlige," mener NGO'en Shipbreaking Platform.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere