ShippingWatch

Alliancerne øger Rotterdam Havns containermængder

Fragtmængderne gennem Europas største havn gik samlet lidt tilbage, mens væksten i containermængder fortsatte opad i årets første kvartal.

Foto: Port of Rotterdam

Tørlast trak ned, mens væksten i containermængderne voksede med 6,1 pct. målt i teu i Europas største havn i Rotterdam i året første tre måneder.

Ifølge kvartalsregnskabet for havnen faldt de samlede fragtmængder i forhold til samme periode sidste år med 1,2 pct. på grund af færre mængder som kul, jernmalm og råolie.

Seaintel udpeger vinderhavnene efter de nye alliancer

"Den fortsatte vækst i containermængderne er en bekræftelse på Rotterdams vigtige position i netværket af nye containeralliancer. I øjeblikket ser vi en mere afmålt vækst efter den markante fremgang sidste år, og det er helt i tråd med vores forventninger," siger Allard Castelein, CEO i Port of Rotterdam Authority.

Rotterdam Havn vil indføre klimaafgift med nabolande

Rotterdam Havn forbereder sig på de værste scenarier ved brexit

2017 blev rekordår for amerikanske containerhavne

Forsiden lige nu

Ugens bedste på ShippingWatch

Maersk fik genskabt en del af væksten, problemerne med dårlige bunkerolie fortsatte, og en hel række af de mest velrenommerede danske rederier som Norden, Torm, DFDS og J. Lauritzen fremlagde regnskab i ugen, der gik.

Søren Skou: "Vi er blevet en vækstvirksomhed igen"

Efter et par år, der overordnet har handlet om at sælge fra og skære den fremtidige containerforretning til, mener CEO Søren Skou, at Maersk igen er en vækstforretning. Især 2019 vil vise, om han får ret.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere