ShippingWatch

DP World køber sig ind i storhavn i Peru

Dubai-baserede DP World har købt det peruvianske logistikselskab Cosmos Agencia Maritima for i alt 315,7 mio. dollars. Opkøbet giver DP World et ejerskab på 50 pct. af Perus næststørste containerterminal.

London Gateway
En af DP Worlds andre havne, London Gateway. Foto: London Gateway

DP World har for 315,7 mio. dollars overtaget det peruvianske logistikselskab Cosmos Agencia Maritima.

Oveni selskabets logistikaktiviteter får Dubai-baserede DP World adgang til terminalen Terminales Portuarious Euroandinos i havnen Port of Paita, som er Perus næststørste containerterminal.

"Opkøbet er ikke bare med til at udvide vores aftryk i Latinamerika, som er en region, vi vurderer, har betydeligt vækstpotentiale, men som lægger vigtigt til i vores eksisterende tilstedeværelse i Peru, hvor vi allerede driver en containerterminal i Callao," udtaler formand og CEO for DP World Sultan Ahmed Bin Sulayem i en pressemeddelelse og tilføjer:

"Overordnet set forventer vi, at opkøbet yderligere vil bidrage til vores omsætning, forbedre kvaliteten af vores indtjening og give indtægter."

DP World kom i sidste uge med regnskab, der viste en fremgang i overskuddet for terminalselskabet på 15 pct. i 2017. Nettooverskuddet steg til 1,18 mia. dollars fra 1,02 mia. dollars. Det var som ventet ifølge estimater fra Bloomberg.

Samtidig steg omsætningen med 13 pct. til 4,72 mia. dollars.

DP World melder om fremgang og mere i vente i 2018

DP World åbner ny flanke i afrikansk havnestrid

Endnu et afrikansk land bandlyser DP World

Forsiden lige nu

MSC følger trop med nyt bunkertillæg

Fra årsskiftet indfører containerrederiet MSC ligesom Maersk et nyt gebyr til kunderne, som skal tage højde for de stigende omkostninger til brændstof som følge af de kommende svovlkrav fra 2020.

Ungt dansk heavylift selskab har firedoblet resultatet

På under fem år er Ocean7, der opererer i projektlastmarkedet, vokset betydeligt. Både i antallet af ansatte og på bundlinjen. Næste skridt er flere skibe og kontorer, siger direktør Stefan Nordby Petersen til ShippingWatch.

Bomin lukker to ud af fire kontorer

Bunkerleverandøren lukker ned i to af verdens største bunkerhavne for at fokusere på sine kontorer i Houston og Hamborg. Det sker for at blive klar til ændringerne af bunkermarkedet i 2020, lyder det fra selskabet.

Danaos befinder sig i et "skeptisk marked"

Den store græske ejer af containertonnage, Danaos, fastholdt omsætningen i første halvår, efter en stor restrukturering af gælden i selskabet er faldet på plads. Risici er nu handelssanktioner og lave charterrater, lyder det fra CEO John Coustas.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere