ShippingWatch

DP World køber sig ind i storhavn i Peru

Dubai-baserede DP World har købt det peruvianske logistikselskab Cosmos Agencia Maritima for i alt 315,7 mio. dollars. Opkøbet giver DP World et ejerskab på 50 pct. af Perus næststørste containerterminal.

London Gateway
En af DP Worlds andre havne, London Gateway. Foto: London Gateway

DP World har for 315,7 mio. dollars overtaget det peruvianske logistikselskab Cosmos Agencia Maritima.

Oveni selskabets logistikaktiviteter får Dubai-baserede DP World adgang til terminalen Terminales Portuarious Euroandinos i havnen Port of Paita, som er Perus næststørste containerterminal.

"Opkøbet er ikke bare med til at udvide vores aftryk i Latinamerika, som er en region, vi vurderer, har betydeligt vækstpotentiale, men som lægger vigtigt til i vores eksisterende tilstedeværelse i Peru, hvor vi allerede driver en containerterminal i Callao," udtaler formand og CEO for DP World Sultan Ahmed Bin Sulayem i en pressemeddelelse og tilføjer:

"Overordnet set forventer vi, at opkøbet yderligere vil bidrage til vores omsætning, forbedre kvaliteten af vores indtjening og give indtægter."

DP World kom i sidste uge med regnskab, der viste en fremgang i overskuddet for terminalselskabet på 15 pct. i 2017. Nettooverskuddet steg til 1,18 mia. dollars fra 1,02 mia. dollars. Det var som ventet ifølge estimater fra Bloomberg.

Samtidig steg omsætningen med 13 pct. til 4,72 mia. dollars.

DP World melder om fremgang og mere i vente i 2018

DP World åbner ny flanke i afrikansk havnestrid

Endnu et afrikansk land bandlyser DP World

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere