ShippingWatch

Endnu et afrikansk land bandlyser DP World

Efter at Djibouti i sidste måned ophævede havneselskabet DP Worlds kontrakt i landet, har endnu et land i regionen nu bandlyst den Dubai-baserede havneoperatør.

Somalia har forbudt havneselskabet DP World at operere i landet og har besluttet, at en kontrakt, DP World indgik sidste år med det delvist selvstyrende Somaliland om udvikling af en økonomisk handelszone, er ugyldig og dermed annulleret.

Ifølge Reuters er beslutningen truffet mandag af et enigt parlament i Somalia, der forklarer beslutningen med en voksende rivalisering i den strategiske region ved Det Afrikanske Horn om det Dubai-kontrollerede DP Worlds investeringer.

USA frygter kinesisk kontrol med DP Worlds tabte havn

"Enhver aftale indgået med DP World er ugyldig, fordi den strider mod forfatningen, reglerne om udenlandske investeringer i Somalia samt andre love i landet. DP World har åbent forbrudt sig mod Somalias uafhængighed og sammenhold," fremgår det af regeringens resolution ifølge Somalias statslige nyhedsbureau, skriver Reuters, der uden held har forsøgt at få en kommentar fra DP World.

Nabostaten Djibiouti tog i februar kontrol med havnen Doraleh Container Terminal, som DP World har drevet på en mangeårig koncession.

DP World er blandt verdens største havneoperatører, og selskabet har betegnet Djiboutis adfærd som ulovlig beslaglæggelse og har indledt en voldgiftssag i London.

DP World oplyste i sidste uge, at selskabet har indgået en aftale med Somaliland om udvikling af en økonomisk zone på 12 kvadratkilometer. Et arbejde, der er planlagt til at gå i gang senere i år.

Præsident forsvarer overtagelse af afrikansk nøglehavn

DP World åbner ny flanke i afrikansk havnestrid

Djiboutis regering blokerer DP Worlds containerterminal i landet

DP vinder stor terminal-kontrakt i Afrika

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere