ShippingWatch

Cosco skyder 620 mio. dollars i græsk storhavn

Cosco vil udbygge den græske havn Piræus for 620 mio. dollars og samtidig skabe den største værftfacilitet i den østlige del af Middelhavet.

Foto: Thanassis Stavrakis/AP/Polfoto

Kinesiske Cosco vil skabe det største værft i den østlige del af Middelhavet, der skal kunne tage 450 skibe ind om året og især satse på de helt store krydstogtskibe.

Det fortalte havnemyndighederne under en præsentation af udviklingen for den travle græske havn frem mod 2021, og som den kinesiske gruppe overtog tilbage i 2016. For at realisere de nye planer vil Cosco investere 620 mio. dollars i havnen, skriver Seatrade Maritime.

Og planen omfatter bl.a. fire nye hoteller i havneområdet samt en ny facilitet, der kan håndtere yderligere seks krydstogtskibe samt et indkøbscenter. Ifølge Seatrade understregede Cosco sine planer om at bruge Piræus som nøglehavn for kinesiske krydstogtturister.

"Det ultimative mål for Piræus havn er at blive etableret som et verdensomspændende transportknudepunkt og på den måde underbygge udviklingen af den græske økonomi," sagde havnen ifølge mediet.

I 2017 steg antallet af containere, der kom igennem havnen, til 3,69 mio. teu fra 3,47 mio. teu i 2016.

Cosco gennemfører køb af Piraeus-terminal

Cosco lægger arm med græsk Piraeus-fond

Græsk storhavn vil have bedre tilbud fra Cosco

 

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere