ShippingWatch

Cosco Shipping har nu fuld kontrol med belgisk nøglehavn

Cosco Shipping får nu fuld kontrol med havnen i Zeebrugge, efter at det statsejede kinesiske konglomerat sidste år købte en stor ejerandel i havnen af Maersk-ejede APM Terminals.

Foto: PR-foto/Hamburg Hafen Marketing Association

Cosco Shipping har afsluttet sit opkøb af en kontrollerende aktiepost i Port of Zeebrugge, fremgår det af en meddelelse fra havnen. Dermed får det statsejede kinesiske konglomerat for første gang fuldt ejerskab og kontrol med en nøglehavn i Nordvesteuropa.

Det stærkt ekspansive Cosco Shipping, der i indeværende år forventes at rykke op som verdens tredje største containerrederi i kraft af flere opkøb og en massiv ordrebog, har siden 2014 ejet 24 pct. af havnen i Zeebrugge, Belgiens næststørste havn efter Antwerpen.

Maersk-ejede APM terminals solgte sidste år sin ejerandel i Zeebrugge til Cosco, der sammen med sine alliancepartnere som franske CMA CGM er blevet hovedkunder i havnen med en langsigtet interesse i at øge fragtmængderne. CMA CGM får en ejerandel på 10 pct. i havnen i Zeebrugge med Cosco Shipping Ports, der er et selskab i Cosco Shipping.

Maersk-formand: Kinesisk ekspansion udfordrer Europa

Terminalen i Zeebrügge får fremover navnet CSP Zeebrugge og blev oprindeligt åbnet af APM Terminals i 2006 med en 30-årig koncession fra den belgiske stat.

Zeebrugge er en naturlig dybvandshavn med kapacitet til de største containerskibe.

Store havneselskaber diskuterer alliancemuligheder

Koncentrationen blandt containerrederier når ny rekord i 2018

Grækenlands to største havne er nu i privat ejerskab

Cosco opretter shippingfond med kinesisk partner

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere