ShippingWatch

Cosco Shipping har nu fuld kontrol med belgisk nøglehavn

Cosco Shipping får nu fuld kontrol med havnen i Zeebrugge, efter at det statsejede kinesiske konglomerat sidste år købte en stor ejerandel i havnen af Maersk-ejede APM Terminals.

Foto: PR-foto/Hamburg Hafen Marketing Association

Cosco Shipping har afsluttet sit opkøb af en kontrollerende aktiepost i Port of Zeebrugge, fremgår det af en meddelelse fra havnen. Dermed får det statsejede kinesiske konglomerat for første gang fuldt ejerskab og kontrol med en nøglehavn i Nordvesteuropa.

Det stærkt ekspansive Cosco Shipping, der i indeværende år forventes at rykke op som verdens tredje største containerrederi i kraft af flere opkøb og en massiv ordrebog, har siden 2014 ejet 24 pct. af havnen i Zeebrugge, Belgiens næststørste havn efter Antwerpen.

Maersk-ejede APM terminals solgte sidste år sin ejerandel i Zeebrugge til Cosco, der sammen med sine alliancepartnere som franske CMA CGM er blevet hovedkunder i havnen med en langsigtet interesse i at øge fragtmængderne. CMA CGM får en ejerandel på 10 pct. i havnen i Zeebrugge med Cosco Shipping Ports, der er et selskab i Cosco Shipping.

Maersk-formand: Kinesisk ekspansion udfordrer Europa

Terminalen i Zeebrügge får fremover navnet CSP Zeebrugge og blev oprindeligt åbnet af APM Terminals i 2006 med en 30-årig koncession fra den belgiske stat.

Zeebrugge er en naturlig dybvandshavn med kapacitet til de største containerskibe.

Store havneselskaber diskuterer alliancemuligheder

Koncentrationen blandt containerrederier når ny rekord i 2018

Grækenlands to største havne er nu i privat ejerskab

Cosco opretter shippingfond med kinesisk partner

Forsiden lige nu

Outsideren Zim fik større underskud i første kvartal

Containerrederiet Zim, der som et af de få er uden for en alliance, fik et større minus i første kvartal i år end året før. Tre ting får skylden fra ledelsens side, der ellers er optimistisk på grund af større fragtmængder.

MSC får overraskende godt resultat i Nordeuropa

MSC Scandinavia, der dækker vigtige områder som Rusland, Skandinavien og Østeuropa, har fremlagt et overraskende godt resultat i 2017. Selskabet er det eneste hos Maersk Lines alliancepartner, MSC, der offentliggør regnskaber.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere