ShippingWatch

Cosco Shipping har nu fuld kontrol med belgisk nøglehavn

Cosco Shipping får nu fuld kontrol med havnen i Zeebrugge, efter at det statsejede kinesiske konglomerat sidste år købte en stor ejerandel i havnen af Maersk-ejede APM Terminals.

Foto: PR-foto/Hamburg Hafen Marketing Association

Cosco Shipping har afsluttet sit opkøb af en kontrollerende aktiepost i Port of Zeebrugge, fremgår det af en meddelelse fra havnen. Dermed får det statsejede kinesiske konglomerat for første gang fuldt ejerskab og kontrol med en nøglehavn i Nordvesteuropa.

Det stærkt ekspansive Cosco Shipping, der i indeværende år forventes at rykke op som verdens tredje største containerrederi i kraft af flere opkøb og en massiv ordrebog, har siden 2014 ejet 24 pct. af havnen i Zeebrugge, Belgiens næststørste havn efter Antwerpen.

Maersk-ejede APM terminals solgte sidste år sin ejerandel i Zeebrugge til Cosco, der sammen med sine alliancepartnere som franske CMA CGM er blevet hovedkunder i havnen med en langsigtet interesse i at øge fragtmængderne. CMA CGM får en ejerandel på 10 pct. i havnen i Zeebrugge med Cosco Shipping Ports, der er et selskab i Cosco Shipping.

Maersk-formand: Kinesisk ekspansion udfordrer Europa

Terminalen i Zeebrügge får fremover navnet CSP Zeebrugge og blev oprindeligt åbnet af APM Terminals i 2006 med en 30-årig koncession fra den belgiske stat.

Zeebrugge er en naturlig dybvandshavn med kapacitet til de største containerskibe.

Store havneselskaber diskuterer alliancemuligheder

Koncentrationen blandt containerrederier når ny rekord i 2018

Grækenlands to største havne er nu i privat ejerskab

Cosco opretter shippingfond med kinesisk partner

Forsiden lige nu

Her er ugens vigtigste overskrifter på ShippingWatch

Miljø og kommende vigtigt møde i IMO prægede ugen på ShippingWatch med spørgsmål om fremtidens miljøsyndere, og hvorvidt en højspændt miljødiskussion ender som et mislykket kupforsøg. Læs også om Maersks transformation og stort tysk opkøb af V. Group.

Pakistan lukker ned for beaching-værfter

Nye brandulykker på den pakistanske ophugningsstrand Gadani får landets myndigheder til at lukke ned for ophugning i området - blot få måneder efter, at et tidligere forbud blev ophævet. "Skibsejere burde blive holdt ansvarlige," mener NGO'en Shipbreaking Platform.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere