ShippingWatch

Minister klar til lovændring i sag om Gøteborgs havnekonflikt

Den svenske arbejdsmarkedsminister Ylva Johansson fra de svenske socialdemokrater er klar til at foretage en lovændring om strejkeretten i den svenske model for at få løst storkonflikten i Gøteborg Havn, skriver Sjöfartstidningen.

Foto: PR-foto

Arbejdsmarkedsminister Ylva Johansson er klar til at gå ændringer af loven for at sikre, at konflikten i Gøteborg Havn ophører.

Den socialdemokratiske minister satte i foråret sidste år en udredning af den svenske model for arbejdsmarkedet i gang, fordi konflikten ikke er i stand til at blive løst inden for rammerne af den.

"Den svenske model fungerer ikke, som det var tænkt i det her tilfælde, og det er derfor, jeg er klar til at gå så langt som til lovgivningen i et ærinde, som for os socialdemokrater naturligvis er meget følsomt," siger ministeren til tv-stationen SVT Väst ifølge Sjöfartstidningen.

Medlem af ledelsen af Hamnarbetarförbundet Erik Helgeson er kritisk over for ministerens udmelding ifølge tv-stationen.

Udredningen af den svenske model skal være færdiggjort senest d. 31. maj i år.

Konflikten mellem havnearbejderne og ledelsen i APM Terminals i Gøteborg Havn strammede helt til i 2017, hvor flere strejker og blokader blev gennemført. APM Terminals valgte desuden at gennemføre en fyringsrunde blandt havnearbejderne.

Konflikten har haft stor økonomisk betydning ikke bare for APM Terminals i Gøteborg, men for hele havnen, da flere store kunder har valgt at droppe at lægge til i havnen på grund af jævnlige problemer og usikkerheder med havnedriften.

Massive nedskrivninger påvirker APM Terminals

Konflikt skaber værste resultat nogensinde for container i Gøteborg Havn

Gøteborgs Universitet vil granske konsekvenser af havnekonflikt

Forsiden lige nu

Tankrederne står over for endnu et grimt kvartal

Tankrederne kæmper med historisk dårlig indtjening, og raterne er langt fra høje nok til at sikre sorte tal i andet kvartal, mener amerikanske Morgan Stanley. ShippingWatch er dykket ned i et marked, der har det overordentligt svært.

Kinesere vil chartre op mod 60 skibe fra store produkttankredere

En ny spiller i produkttank er ved at tage form med kinesiske Baota Petrochemical Group, der har indgået aftaler om at tage skibe på charter fra flere ledende spillere i produkttank. Maersk Tankers bekræfter forhandlinger om skibssalg over for ShippingWatch.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere