ShippingWatch

Minister klar til lovændring i sag om Gøteborgs havnekonflikt

Den svenske arbejdsmarkedsminister Ylva Johansson fra de svenske socialdemokrater er klar til at foretage en lovændring om strejkeretten i den svenske model for at få løst storkonflikten i Gøteborg Havn, skriver Sjöfartstidningen.

Foto: PR-foto

Arbejdsmarkedsminister Ylva Johansson er klar til at gå ændringer af loven for at sikre, at konflikten i Gøteborg Havn ophører.

Den socialdemokratiske minister satte i foråret sidste år en udredning af den svenske model for arbejdsmarkedet i gang, fordi konflikten ikke er i stand til at blive løst inden for rammerne af den.

"Den svenske model fungerer ikke, som det var tænkt i det her tilfælde, og det er derfor, jeg er klar til at gå så langt som til lovgivningen i et ærinde, som for os socialdemokrater naturligvis er meget følsomt," siger ministeren til tv-stationen SVT Väst ifølge Sjöfartstidningen.

Medlem af ledelsen af Hamnarbetarförbundet Erik Helgeson er kritisk over for ministerens udmelding ifølge tv-stationen.

Udredningen af den svenske model skal være færdiggjort senest d. 31. maj i år.

Konflikten mellem havnearbejderne og ledelsen i APM Terminals i Gøteborg Havn strammede helt til i 2017, hvor flere strejker og blokader blev gennemført. APM Terminals valgte desuden at gennemføre en fyringsrunde blandt havnearbejderne.

Konflikten har haft stor økonomisk betydning ikke bare for APM Terminals i Gøteborg, men for hele havnen, da flere store kunder har valgt at droppe at lægge til i havnen på grund af jævnlige problemer og usikkerheder med havnedriften.

Massive nedskrivninger påvirker APM Terminals

Konflikt skaber værste resultat nogensinde for container i Gøteborg Havn

Gøteborgs Universitet vil granske konsekvenser af havnekonflikt

Forsiden lige nu

Her er ugens vigtigste historier på ShippingWatch

Maersk-CEO Søren Skou langede hårdt ud efter statstøtte til shippingindustrien, mens Norvic Shipping forventer stor vækst, lød det i interview med ShippingWatch. Tørlastoperatøren er en blandt mange, der er strømmet til København de sidste år.

Søren Skou tordner mod statsstøtte til containerrederierne

Maersk-gruppens CEO Søren Skou langer hårdt ud efter den "fortsatte statsstøtte" uden direkte at nævne Sydkoreas massive kapitalindsprøjtning til Hyundai Merchant Marine for nylig. "Der er ingen grund til, at regeringer er til stede i containershipping," lyder det fra topchefen.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere