ShippingWatch

Kinesisk havn rammer en milliard tons gods

Ningbo-Zhoushan har håndteret en milliard tons gods i året og er ifølge bestyrelsesformand den første i verden til at nå det mål.

Den kinesiske havn Ningbo-Zhoushan har i årets løb håndteret en mia. tons gods, oplyser havnen. Og det er havnen den første i verden til at opnå, siger bestyrelsesformand Mao Jianhong.

Udviklingen skyldes blandt andet nye samarbejder med shippingselskaber og havne langs den såkaldte silkevej, som Kina arbejder på. Havnen tilføjede fem søruter til sin forretning, der steg til i alt 86. Samtidig indgik man aftaler om øget samarbejde med 20 andre havne.

I alt håndterede Ningbo-Zhoushan over 10 mio. containere fra lande og regioner, der ligger langs silkevejen, hvilket er 16 pct. mere end året forinden. Derudover har havnen lanceret transport af containere med jernbane, der går til 36 byer og 14 provinser i Kina og lande i det nordlige Asien samt Østeuropa.

Her ventes mængderne at nå over 400.000 containere i år, hvilket er 60 pct. mere end sidste år.

De to kinesiske nabohavne i Ningbo og Zhoushan fusionerede tilbage i 2015.

Kinesiske storhavne gennemfører fusion 

Første fuldt lastede kæmpeskib med jernmalm anløber Kina  

Hongkong på vippen som verdens femtestørste havne 

Mere fra ShippingWatch

3i køber AMP ud af Esvagt

Kapitalfonden 3i, der ejer halvdelen af Esvagt, har aftalt med virksomhedens anden ejer, kapitalfonden AMP Capital, at overtage hele Esvagt for 268 millioner britiske pund, så 3i bliver eneejer. Handelen ventes at falde på plads i første kvartal 2022.

Ugens bedste historier på ShippingWatch

Det var tid til procedure i Dan-Bunkering sagen, hvor anklageren kræver bøde- og fængelsstraf. 2022 tegner til at blive nyt hæsblæsende containerår, klima spillede afgørende rolle i Lasse Kristoffersens beslutning om jobskifte i en uge, hvor Norden lagde tørlast og tank sammen i ny struktur.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs