ShippingWatch

DFDS lukker terminal og fyrer 67 i Esbjerg

DFDS lukker sin egen terminal i Esbjerg og køber terminalservice fra Blue Water Shipping i stedet. Det betyder opsigelse af 67 medarbejdere. "Der mangler simpelthen kritisk masse," siger DFDS' fragtdirektør Lars Hoffmann.

Foto: /ritzau/Henrik Karstenskov

DFDS har bestemt sig for at lukke sin egen terminal i Esbjerg, fordi rederiet ikke længere har en passagerfærge, der anløber byen.

Lukningen af terminalen betyder, at 67 DFDS-medarbejdere er blevet opsagt i Esbjerg. Sagen er i øjeblikket til behandling i samarbejdsudvalget i terminalen, skriver DFDS i en meddelelse.

"Der mangler simpelthen kritisk masse. Terminalen er betydelig større, end vi har behov for, og det er heller ikke muligt at udnytte arbejdsstyrken på en hensigtsmæssig måde, når lastning og losning kun finder sted i ca. fire timer om dagen. Det vil heller ikke være muligt at sikre et rimeligt afkast på nødvendige investeringer i en modernisering af terminalen og udstyret," siger Lars Hoffmann, fragtdirektør i Danmark i meddelelsen.

I stedet for egen terminal vil DFDS nu benytte Blue Water Shippings terminal i Esbjerg.

Terminalen har ifølge DFDS "helt nye faciliteter, ramper og udstyr, der baner vej for effektiv lastning og losning. Samtidig er den bedre placeret end DFDS' terminal, så vores kunder kan spare fra 8 til 15 minutters kørsel i hver retning.2

Det første anløb i Blue Water Shippings terminal af DFDS-skibe er planlagt til allerede at blive fredag d. 22. december.

Nye svovlkrav i Nordsøen lukker DFDS-rute

DFDS: Andre rutelukninger først efter 2015 

Tysk udviklingsbank låner DFDS penge til scrubbere

Mere fra ShippingWatch

Ugens vigtigste historier på ShippingWatch

Dansk frigat dræbte fire formodede pirater i Guinea, Dan-Bunkering sagen fortsatte i Odense, stor millionregning endte hos Lauritzen, og IMO afholdt klimamøde i en uge, hvor ShippingWatch gjorde status på et hektisk tredje kvartal for containerrederne.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs