ShippingWatch

Kina åbner verdens største automatiserede containerterminal

Containerhavnen i Shanghai, der er verdens absolut største, har åbnet verdens største automatiserede containerterminal. På sigt skal terminalen kunne håndtere 6,3 mio. teu, skriver flere medier.

Foto: AP/Polfoto/Arkiv

Havnen Shanghai Yangshan Deep Water Port er gået ind i næste fase af opbygningen af en fuldt automatiseret containerhavn.

Igennem det næste stykke tid skal havnen teste den automatiserede operation i havnen, der består i blandt andet automatiserede kraner og automatiserede lastbiler, der kan arbejde uden mennesker ombord, skriver flere medier.

Terminalen vil ved udgangen af testfasen, som nu er gået i gang, kunne håndtere fire mio. teu.

Det er planen, at når terminalen er helt udbygget, vil den kunne håndtere 6,3 mio. teu ved hjælp af 146 forskellige kraner og 130 AGV (automated guided vehicle).

"Den automatiserede terminal øger ikke kun havnens effektive håndtering, men reducerer også CO2-udledningerne med op til 10 pct.," siger Chen Wuyuan, der er formand for Shanghai International Port Group om terminalen ifølge flere medier.

Kina vil skabe ny frihandelszone i Shanghai 

Kinas mastodonter skruer op for landets maritime vision 

Derfor afgiver CMA CGM kæmpeordre i Kina 

Mere fra ShippingWatch

Maersk løfter sløret for design af metanolskibe

I fem år har Maersk arbejdet på at udvikle et nyt skibsdesign, som skal øge energi-effektiviteten i flåden med 20 pct. Otte skibe, der efter planen skal sejle på grøn metanol fra 2024, bliver de første.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs