ShippingWatch

Kina åbner verdens største automatiserede containerterminal

Containerhavnen i Shanghai, der er verdens absolut største, har åbnet verdens største automatiserede containerterminal. På sigt skal terminalen kunne håndtere 6,3 mio. teu, skriver flere medier.

Havnen Shanghai Yangshan Deep Water Port er gået ind i næste fase af opbygningen af en fuldt automatiseret containerhavn.

Igennem det næste stykke tid skal havnen teste den automatiserede operation i havnen, der består i blandt andet automatiserede kraner og automatiserede lastbiler, der kan arbejde uden mennesker ombord, skriver flere medier.

Terminalen vil ved udgangen af testfasen, som nu er gået i gang, kunne håndtere fire mio. teu.

Det er planen, at når terminalen er helt udbygget, vil den kunne håndtere 6,3 mio. teu ved hjælp af 146 forskellige kraner og 130 AGV (automated guided vehicle).

"Den automatiserede terminal øger ikke kun havnens effektive håndtering, men reducerer også CO2-udledningerne med op til 10 pct.," siger Chen Wuyuan, der er formand for Shanghai International Port Group om terminalen ifølge flere medier.

Kina vil skabe ny frihandelszone i Shanghai

Kinas mastodonter skruer op for landets maritime vision

Derfor afgiver CMA CGM kæmpeordre i Kina

Forsiden lige nu

Her er ugens vigtigste historier på ShippingWatch

Norsk oliefonds sortlistning af rederier for at bruge beaching-værfter, opsigtsvækkende udspil fra ny rederiformand, opjustering i Norden og Skats svar på landsretsdom var blandt ugens tophistorier på ShippingWatch.

Danske skibsofficerer vil undersøge omfanget af sexchikane til søs

Søfartens Ledere vil sætte en ny undersøgelse af sexchikane til søs i gang for at bekæmpe problemet. "Det er et ekstremt tabubelagt område," siger formand Bjarne Cæsar Jensen. Antallet af sager om sexchikane er ganske få hos Søfartens Ledere, 3F og Danske Rederier.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere