ShippingWatch

Kina åbner verdens største automatiserede containerterminal

Containerhavnen i Shanghai, der er verdens absolut største, har åbnet verdens største automatiserede containerterminal. På sigt skal terminalen kunne håndtere 6,3 mio. teu, skriver flere medier.

Foto: AP/Polfoto/Arkiv

Havnen Shanghai Yangshan Deep Water Port er gået ind i næste fase af opbygningen af en fuldt automatiseret containerhavn.

Igennem det næste stykke tid skal havnen teste den automatiserede operation i havnen, der består i blandt andet automatiserede kraner og automatiserede lastbiler, der kan arbejde uden mennesker ombord, skriver flere medier.

Terminalen vil ved udgangen af testfasen, som nu er gået i gang, kunne håndtere fire mio. teu.

Det er planen, at når terminalen er helt udbygget, vil den kunne håndtere 6,3 mio. teu ved hjælp af 146 forskellige kraner og 130 AGV (automated guided vehicle).

"Den automatiserede terminal øger ikke kun havnens effektive håndtering, men reducerer også CO2-udledningerne med op til 10 pct.," siger Chen Wuyuan, der er formand for Shanghai International Port Group om terminalen ifølge flere medier.

Kina vil skabe ny frihandelszone i Shanghai

Kinas mastodonter skruer op for landets maritime vision

Derfor afgiver CMA CGM kæmpeordre i Kina

Forsiden lige nu

BW LPG indstiller tre mand til Dorians bestyrelse

Gasrederiet med Martin Ackermann i spidsen går nu direkte til Dorians aktionærer med indstilling af tre kandidater til opkøbsmålets bestyrelse. Her sidder der allerede erfarne og "yderst kvalficerede" personer, lyder svaret fra Dorian.

Tidewater går sammen med Gulfmark

De amerikanske rederier Tidewater og Gulfmark er blevet enige om at gå sammen og skabe en flåde på omkring 270 skibe inden for offshore-segmentet. Sammenlægningen styrker Tidewaters profil og giver mulighed for yderligere opkøb, siger CEO.

Djibouti til DP World: Tag jeres penge og gå

Det østafrikanske land Djibouti tilbyder igen kompensation til DP World for at afslutte havnestrid, skriver Financial Times. DP World stod så sent som i sidste uge på sin ret til at drive en terminal i landet.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere