ShippingWatch

Havnearbejdere afviser fuldt automatiserede terminaler i USA

Positive toner prægede i denne uge optakten til forhandlingerne om en vigtig havneaftale på især USA's østkyst. Umiddelbart efter afbrød formand for havnearbejderne, Harold Daggett, mødet.

Foto: /ritzau/AP/Nick Ut

En bemærkelsesværdig optimisme prægede repræsentanter fra de amerikanske havnearbejdere og arbejdsgiverne, da de mødtes tirsdag i denne uge for at indlede forhandlinger om en ny overenskomst i havnene på USA's østkyst og langs golfen.

Sådan lød det i hvert fald blandt de kilder, som branchemediet Journal of Commerce havde talt med.

Når de taler om fuldt automatiserede terminaler, mener de 2-3 medarbejdere på en hel terminal"

Fagforeningsleder Harold Daggett
Allerede onsdag ødelagde Harold Daggett, formand for fagforeningen International Longshoremen's Association (ILA) imidlertid den gode stemning, da han afbrød mødet med beskyldninger om, at arbejdsgiverne i United States Maritime Alliance (USMX) gik efter en model med fuldt automatiserede terminaler, der vil eliminere havnearbejderne.

Det skriver Journal of Commerce.

Ifølge Daggett har parterne forskellige opfattelser af forskellen på fuldt automatiserede terminaler, som han har svoret at bekæmpe, og semi-automatiserede terminaler, der håndteres af havnearbejdere.

"Når de taler om fuldt automatiserede terminaler, mener de 2-3 medarbejdere på en hel terminal. Det vil vi ikke acceptere. Hvis de installerer en computer på enhver form for udstyr, skal der være en stol til en longshoreman lige ved siden af," sagde Daggett, efter han havde forladt mødet.

Ifølge arbejdsgiverne i United States Maritime Alliance er afbrydelsen af forhandlingerne blot et bump på vejen mod en ny overenskomst.

Den eksisterende aftale udløber i 2018, og før de indledende forhandlinger er det planen, at en aftale skal løbe frem til 2024 for havnene på USA's østkyst og langs golfen.

De amerikanske fagforeningerne er indædte modstandere af fuldautomatiserede havneterminaler og har tidligere brugt Maersk-havnen i Rotterdam, Maasvlakte 2, som et skrækeksempel på, hvad en fuldautomatiseret containerterminal kan få af konsekvenser for havnearbejdere.

Vigtig havneaftale i USA kan være på trapperne

Containerredere advarer om ny uro fra fagforening i USA

Enighed om ny havneaftale i USA

Forsiden lige nu

Outsideren Zim fik større underskud i første kvartal

Containerrederiet Zim, der som et af de få er uden for en alliance, fik et større minus i første kvartal i år end året før. Tre ting får skylden fra ledelsens side, der ellers er optimistisk på grund af større fragtmængder.

MSC får overraskende godt resultat i Nordeuropa

MSC Scandinavia, der dækker vigtige områder som Rusland, Skandinavien og Østeuropa, har fremlagt et overraskende godt resultat i 2017. Selskabet er det eneste hos Maersk Lines alliancepartner, MSC, der offentliggør regnskaber.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere