ShippingWatch

Vigtig havneaftale i USA kan være på trapperne

Stærk amerikansk fagforening, der for få år siden truede med at lægge flere store havne ned i USA, tror på ny overenskomst på østkysten helt frem til 2024. Det skriver Journal of Commerce.

Foto: Port of Philadelphia

Repræsentanter for den indflydelsesrige amerikanske fagforening International Longshoremen’s Association (ILA) mødtes med arbejdsgiverne tirsdag i Florida i forsøget på at forny deres overenskomst i havnene på USA's østkyst og langs golfen frem til 2024.

Havnearbejderne og arbejdsgiverne i United States Maritime Alliance (USMX) har længe holdt lav profil om en mulig forlængelse flere år, før den nuværende overenskomst udløber, men ifølge Journal of Commerce er parterne optimistiske med henblik på et nå en aftale.

En sådan aftale vil overgå en aftale, der er indgået for havnene på USA's vestkyst, og som kun gælder frem til midten af 2022.

En aftale for havnene på østkysten og i Den Amerikanske Golf vil givetvis vække glæde blandt rederierne og sikre dem arbejdsro flere år frem efter nogle bitre forhandlinger tilbage i 2012 og 2013, hvor parterne måtte indkalde en føderal mægler for at undgå omfattende strejker og arbejdsnedlæggelser.

Det er indholdet i den overenskomst, der gælder i dag.

 

Denne gang har ILA's magtfulde formand Harold Daggett (foto) holdt lav profil og undladt at fremkomme med lignende trusler.

Kilder i fagforeningen og blandt arbejdsgiverne siger til Journal of Commerce, at de forventer, at en aftale er på plads inden marts næste år.

Containerredere advarer om ny uro fra fagforening i USA  

Amerikanske havnearbejdere tjener langt over gennemsnittet 

Østkyst-overenskomst godkendt af havneansatte

Enighed om ny havneaftale i USA 

Mere fra ShippingWatch

ECSA kræver flere tiltag til bekæmpelse af pirater i Guineabugten

Den danske fregat Esbern Snares ildkamp mod formodede pirater i Guineabugten kalder på yderligere fokus på sikkerheden i området, mener ECSA. Ifølge den danske forsvarsminister, Trine Bramsen, kom det som en overraskelse, at formodede pirater ville gå til angreb på krigsskibet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs