ShippingWatch

DP World opruster i Afrika

Terminalselskabet DP World er i de seneste to år gået fra at have partnerskaber med fem afrikanske lande til nu at have syv. Kontinentet bliver stadig vigtigere for terminalselskabet, der lægger vægt på en eksplosiv udvikling i Afrikas handel med omverdenen.

Foto: DP World/PR

I de seneste to årtier er handlen mellem Afrika og omverdenen steget med 400 pct., og det er blandt andet det tal, der har fået DP World til at investere massivt i Afrika i de senere år.

For to år siden havde den Dubai-baserede terminalselskab partnerskab med fem afrikanske regeringer. Det tal er siden kommet op på syv, og det er forskellige projekter, der bliver udviklet i havnene.

I en pressemeddelelse fra DP World lyder det, at partnerskaberne består af "udvikling af infrastruktur til handel herunder havne, containerdepoter (ICD's), toldprocesser og multimodale, enkle supplychains for at gøre det nemmere at gøre forretning."

"Infrastrukturudvikling er mere vigtigt end nogensinde for at vedligeholde og udbygge vækstmomentummet," siger Sultan Ahmed Bin Sulayem, DP Worlds CEO og bestyrelsesformand, i meddelelsen.

DP World forventer, at den afrikanske handel også vil blive kraftigt påvirket af de nye teknologier, som er på vej ind i shippingverdenen i de her år - blandt andet autonome skibe.

DP World slog forventningerne i tredje kvartal

DP World køber stort skibsværft i Dubai

DP World dropper kontrakt i indonesisk havn

Forsiden lige nu

Her er ugens bedste historier på ShippingWatch

Priserne på offshoreskibe er i bund, rederiernes egen og investorernes opfattelse af etik og en McKinsey-rapport om containerbranchens resultater var blandt ugens vigtigste historier på ShippingWatch.

Ny rapport: Maersk mener at have løst flere problemer i Alang

Der er nu sket så store forbedringer på tre værfter i Alang, at de udgør et alternativ til Kina og Tyrkiet, mener Maersks topchef Søren Skou. I en ny rapport erkender koncernen dog, at der stadig er usikkerhed om vandmiljø og problemer med adgang til lægehjælp.

Schmølker: Stena er en mere langsigtet ejer end Weco

Johnny Schmølker var med fra begyndelsen, da Johan Wedell-Wedellsborg slog sig sammen med Stena om produkttankrederiet Stena Weco. Samarbejdet er i dag fortid. Det er Schmølker ikke, der nu står for Stenas danske aktiviteter i Hellerup.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere