ShippingWatch

Havne

Kvaerners overskud tæt på halveret i 2018

Kvaerner afsluttede i tråd med forventningerne 2018 med et overskud på knap en halv mia. norske kroner, hvilket dog er mindre end året forinden. CEO Karl-Petter Løken tror på forbedrede markedsforhold for det norske olie- og værftsselskab i år.

Sidste uges vigtigste på ShippingWatch

DSV-topchef Jens Bjørn Andersen ser et paradigmeskifte, når det kommer til rederiernes indtog i logistik, Maersk Drilling fremlagde regnskab, mens DFDS-topchef Niels Smedegaard udpegede fem områder, der skal sikre rederiet fremgang.

Danske Havne afviser rygter om scrubber-forbud

Danmark er ved en fejl havnet på en liste over lande, der har indført forbud mod åbne scrubbere i deres havne. Det oplyser Danske Havne, som er blevet mødt med flere henvendelser fra bekymrede rederier.

Sidste uges bedste på ShippingWatch

Tørlastmarkedet er "nærmest kollapset," lød det fra Nordens tørlastchef. Maersk første CO2-neutrale skib kommer på vandet i 2030. EU har derimod dumpet Maersk foretrukne ophugger i Alang. Clipper tabte principiel retssag. Og så spidser kampen om speditionsmarkedet til.

Rotterdam havn vil opsnappe vejrforhold i realtid

Havnemyndighederne i Rotterdam sender signaler om vejr- og vandforhold i realtid for at lette fragtplanlægning med en ny platform. Mulighederne er mange, lyder det fra havnen, som ser ind i en fremtid med sensorer på alt fra sejlrander til kajvægge.

Svensk havnekonflikt optrappes med nye strejkevarsler

Havnekonflikten fortsætter i Sverige, hvor havnemedarbejdere i dag og i morgen strejker i bl.a. roro-terminalen i Gøteborg Havn, der er Skandinaviens største havn. Havnearbejderne varsler nu flere strejker. Opdateret med kommentar fra APM Terminals.

Sidste uges bedste på ShippingWatch

DSV's tilbud på konkurrenten Panalpina trak fortsat overskrifter i sidste uge. Læs også om Maersks fortsatte transformation, nye norske skatteregler, DIS og svovlsyndere i dansk farvand.

Cosco overtager kontrollerende aktiepost i peruviansk havn

Cosco Shipping Ports har netop indgået en aftale om at overtage 60 pct. af aktierne i et peruviansk havneselskab for et trecifret million-beløb i dollars. Købet er en del af planen om at opbygge et globalt terminalnetværk, oplyser Cosco.

Strejke rammer flere svenske havne

Omkring 1.000 svenske havnemedarbejdere er onsdag involveret i strejke i flere svenske havne, som påvirker varestrømmen både ind og ud af landet.

Ny stor bunkerhavn forbyder åbne scrubbere

Åbne scrubbere bliver nu også forbudt i den store bunkerhavn i Fujairah, når svovlkravene træder i kraft i 2020. Dermed har to af verdens støste bunkerhavne annonceret et forbud.

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere