ShippingWatch

Havne

Nu tager IMO's miljøkomite fat på det, der gør ondt

I dag fredag tager IMO's miljøkomite MEPC for alvor fat på det arbejde, der skiller nationer verden over, nemlig hvordan skibsfarten kan levere sin del af en CO2-reduktion inden 2030. ShippingWatch ridser det mest sandsynlige scenarium op.

Cosco vil købe sig ind i container-terminal i Hamborg Havn

Med en rolle som mindretalsaktionær håber kinesiske Cosco og Hamburg Hafen und Logistik (HHLA) at indlede et strategisk samarbejde, som kan sikre stabile godsmængder til Container Terminal Tollerort, som aftalen drejer sig om. Et aktiesalg til Cosco skal i givet fald godkendes af myndighederne.

Korruptionsanklager klæber til Maersks partner i Afrika

Maersks partner i Afrika, franske Bolloré Group, er blevet undersøgt i flere afrikanske lande i forbindelse med sager om ulovlig forretningsførelse, og selskabet har betalt en millionbøde i en konkret korruptionssag i Togo. Maersk oplyser, at man har sikret sig, at koncernen i samarbejdet med Bolloré overholder alle love og regler.

Her er sidste uges bedste historier på ShippingWatch

Efter dom mod Shell risikerer shippingindustrien også retssager om CO2-udslip, Gard forventer at se trykket fra coronasager vare et godt stykke tid endnu, og Hafina-topchef Mikael Skov ser tegn på forbedring trods pres på indtjeningen.

Her er sidste uges bedste historier på ShippingWatch

Store shippingselskaber vil have IMO til at hæve sin 2050-ambition, Molslinjens nye ejer EQT åbnede for mulige færgefusioner i Norden i en uge, hvor ShippingWatch interviewede Agilitys viceformand om milliardsalg til DSV, der blev rygtet interesseret i nyt stort opkøb.

Seneste nyt

Se flere jobs