ShippingWatch

Havne

I 2020 skal Frederikshavn levere 150 ton LNG om dagen

Nye, mindre anlæg skal gøre det muligt for Kosan Crisplant at levere 150 ton LNG om dagen, når IMO's svovlkrav træder i kraft i 2020. Med en miljøgodkendelse på plads er der ikke langt igen, siger CEO til ShippingWatch.

Maersk sælger containerterminal i Tyrkiet

APM Terminals sælger sin containerterminal til Socar, der er den nuværende partner i terminalen. Handlen forventes afsluttet i løbet af de næste måneder, når de sidste godkendelser er på plads.

Her er sidste uges bedste på ShippingWatch

Der var flere nyheder på færgefronten i denne uge med Molslinjens køb af Danske Færger og reaktioner på udviklingen for Color Line. BW LPG droppede bud på Dorian, mens Maersk Lines Søren Toft uddybede Damco-beslutning.

Rønne Havn har sendt Færgen til inkasso

En strid om havneafgifterne for at anløbe Rønne Havn tager nu den drejning, at havnen har indbragt Færgen for inkasso. Omvendt har Molslinjen meldt Rønne Havn til konkurrencemyndighederne.

Sidste uges bedste på ShippingWatch

Miljø stod øverst på dagsordenen i den forgangne uge. 34 topchefer gik ud og krævede klimahandling, mens der var diskussison om både scrubbere og svovltillæg. Læs også om Maersk, Sirius Shipping, OOCL og Anglo-Eastern.

34 maritime topchefer kræver hurtigere klimahandling

Global Maritime Forum, der slutter senere i dag i Hongkong, har i den grad stået i miljøets tegn. 34 topchefer inden for den globale maritime industri, blandt andet Maersk, presser den maritime sektor til hurtigere handling på CO2.

Nu sænker WTO sit skøn for den globale handel

Der har allerede været flere indikationer på, at den globale økonomiske vækst i år og næste år ikke bliver så sprudlende, som man regnede med for bare få måneder siden. Nu nedjusterer WTO sine skøn for verdenshandlen. Læs hele deres rapport her.

Mere gods i danske havne

Der blev fragtet mere gods til og fra de danske havne i andet kvartal i år i forhold til for et år siden. Tilfredsstillende, men stadig langt fra niveauet før finanskrisen, lyder det fra Danske Havnes direktør.

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere