ShippingWatch

Havne

Antwerpen Havn slår rekord for femte år i træk

Havnen i Antwerpen har slået sin egen rekord for femte år i træk, når man måler på de omsatte mængder i havnen. I 2017 voksede de samlede godsmænger med 4,4 pct., fremgår det af regnskabet.

Singapores terminalgigant vokser knap 10 procent

Singapores store terminalgruppe PSA voksede med 9,8 pct. i 2017 målt i forhold til 2016, når man måler på antallet af håndterede containere. Ny teknologi og usikkerhed præger de kommende år, lyder det fra formand og CEO for PSA, Tan Chong Meng.

Rekord i containermængder på Aarhus Havn

Med en tocifret vækst i 2017 i de samlede containermængder slår Aarhus Havn sin tidligere rekord fra før finanskrisen. Havnedirektør Jakob Flyvbjerg Christensen er overrasket.

Havnegigant regner med tocifret vækst for 2017

Den arabiske terminalgruppe DP World investerede i 2017 i alt 1 mia. dollars og forventer at kunne rapportere om tocifret vækst i håndterede voluminer i 2017. "Vi ser frem til fortsat vækst i 2018," lyder det fra DP Worlds' formand og CEO.

Frederikshavn Havn: Vi skaber over 5000 job

Aktiviteterne på Frederikshavn Havn skaber over 5000 job i regionen, direkte eller indirekte. Sådan lyder det i alt fald fra havnen selv, der forventer, at den kommende udvidelse vil skabe endnu mere arbejde i Nordjylland.

Her er sidste uges vigtigste artikler på ShippingWatch

I den første uge af 2018 fik Maersk Drilling skarp kritik af norske myndigheder efter dødsulykke, mens Nordic Tankers solgte et joint venture til et tysk rederi. Og så er der igen optimisme at spore i offshore, ikke mindst i oliebyen Stavanger.

APM Terminals vil udvide amerikansk havn

APM Terminals har fået lov til at udvide sin containerterminal i Alabama, USA. Havnen vil efter udvidelsen have en kapacitet til at modtage omkring 1,5 mio. teu.

DFDS lukker terminal og fyrer 67 i Esbjerg

DFDS lukker sin egen terminal i Esbjerg og køber terminalservice fra Blue Water Shipping i stedet. Det betyder opsigelse af 67 medarbejdere. "Der mangler simpelthen kritisk masse," siger DFDS' fragtdirektør Lars Hoffmann.

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere