ShippingWatch

Havne

Rotterdam Havn vil indføre klimaafgift med nabolande

En betydeligt højere afgift på udledning af CO2 vil danne grobund for nye investeringer i rene teknologier og innovation, mener Rotterdam Havn. Havnemyndigheden appellerer til en fælles indsats i Nordvesteuropa.

Havneejer lander nyt overskud

Trods nyt fald i godsmængderne og et "ustabilt marked" formåede den danske havneejer ADP at øge top- og bundlinje en smule i 2017.

Danske Havne har fået ny bestyrelse

Den nye bestyrelse for Danske Havne blev forleden fundet. Den nuværende formand Ole Ingrisch, der er havnedirektør for Esbjerg Havn, får to år mere.

CMA CGM rygtes i forhandlinger med Djibouti

Franske CMA CGM er angiveligt i forhandlinger med regeringen i Djibouti om en containerterminal, skriver Alphaliner. En overraskende udvikling, efter at DP World mistede sin koncession i det afrikanske land.

Hård kritik af IMO's ledelse lige inden afgørende møde

Nationale interesser og svag ledelse i IMO risikerer at underminere det omfattende arbejde med at lande en strategi for shippings udledning af CO2. Sådan lyder en del af en omfattende kritik fra ngo'en Transparency International, få måneder efter en lignende kritik ramte IMO.

Antwerpen vil drage fordel af Brexit

I havnen i Antwerpen kan man allerede mærke følgerne af Brexit i form af mindre handel med Storbritannien, og der er frygt for, at havnen kan blive en flaskehals, når Brexit træder i kraft. Det prøver havnen at vende til en fordel, skriver Bloomberg.

OECD: Sådan kan shipping blive CO2-neutral i 2035

Det vil være muligt for shippingindustrien at blive næsten CO2-neutral allerede i 2035, lyder det i en ny rapport fra International Transport Forum under OECD. Flere forskellige scenarier kan bane vejen.

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere