ShippingWatch

Havne

Sidste uges vigtigste historier på ShippingWatch

Både Norden, Torm, DFDS og Maersk offentliggjorde i sidte ugen regnskabstal. Mens handelskrigen preller af på Maersk, begynder DFDS for alvor at mærke brexit. Norden blev trukket op ad tankforretningen, og Torm fik sorte tal på bundlinjen.

Ventetid i havne koster shipping flere milliarder dollar om året

Industrien spilder hvert år milliarder af dollar på at ligge for anker foran fyldte havne – for skibene kunne lige så godt have sejlet langsommere og sparet på brændstoffet ved at koordinere deres ankomst med havnen, lyder det fra partner i Marine Traffic.

FN giver syv bud på hvordan havne bliver bedre forbundet

De bedst forbundne havne har som regel også de laveste transportomkostninger og er mest konkurrencedygtige – men hvordan kan andre havne blive bedre forbundet? Det har FN-organet UNCTAD syv konkrete forslag til i en ny rapport.

Se listen: Her er de bedst forbundne havne

Et enkelt land sidder på over halvdelen af de 20 contaienrhavne i verden, som ifølge FN's årlige opgørelse er de mest forbundne globalt – et helt afgørende parameter for omkostningerne. Se listen og få overblikket her.

Havnearbejdere trækker APM Terminals i arbejdsretten

De svenske havnearbejdere, der er organiseret i Hamnarbetarförbundet, har trukket APM Terminals i arbejdsretten. Årsagen hænger sammen med den langstrakte konflikt mellem de to parter, der endte med en aftale i foråret.

Forsinkelse presser Esbjerg Havns udvidelse

Miljøundersøgelserne har vist sig at være mere besværlige end først antaget, og derfor er udvidelsen af Esbjerg Havn blevet delvist forsinket. Selskabet bag havnen fokuserer nu i stedet på den anden planlagte del af udvidelse.

DP World vil bygge containerhavn for over en milliard dollar

Det Dubai-baserede terminalselskab DP World har allieret sig med indonesiske Maspion Group om en ny containerhavn og logistikpark i Indonesien. Anlægget står til at koste 1,2 mia. dollar, og de første spadestik bliver efter planen taget i år.

Flere containere driver væksten i Rotterdam

Havnen i Rotterdam håndterede flere containere i årets første seks måender sammenlignet med året før. Især LNG og råolie var også med til at skabe vækst i havnen, der dog forventer lavere aktivitet sidst på året, lyder det fra topchef.

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere