ShippingWatch

Havne

Ny licens skal bekæmpe bunkersnyd i Rotterdam

De hollandske redere har i flere år arbejdet på at få indført et nyt licenssystem for at løse bunkerproblemerne i Rotterdam. Leverandørerne mener dog, at rederierne selv har et ansvar.

Overskuddet skrumper på Lindø havn

Havnen i Lindø håndtererede mere gods i 2018, men alligevel faldt overskuddet med ca. 75 pct. til 10,2 mio. kr., viser regnskab. Færre opgaver og urealiserede kursreguleringer trak ned.

Her er sidste uges vigtigste artikler på ShippingWatch

Flere rederier efterlyser et opgør med bunkersnyd i Rotterdam Havn, baron Johan Wedell-Wedellsborg gjorde over for ShippingWatch status på de senere års frasalg i shipping. Og så var både CO2-skat og champagneflasker oppe at vende i Singapore.

Sydafrika godkender alle typer scrubbere

Både åbne, lukkede og hybridscrubbere vil være tilladt i Sydafrika. Det har landets maritime sikkerhedsmyndighed SAMSA besluttet, fremgår det af et dokument fra IMO 2020 til bl.a. skibsejere.

Rotterdam Havn overvejer flowmetre mod bunkersnyd

Rotterdam Havn overvejer masseflowmetre som et af flere tiltag mod bunkersnyd. Det fortæller en talsperson fra havnen efter, at flere rederier fortalte til ShippingWatch, at de oplever problemer med underlevering i havnen.

Her er sidste uges vigtigste artikler på ShippingWatch

DSV køber Panalpina, Claus Hemmingsen forlader snart Maersk efter knap 38 år i selskabet, og Maersk Drilling gik endeligt på børsen. Samtidig satte Robert Mærsk Uggla over for ShippingWatch ord på, hvorfor Mærsk-familien ikke denne gang trådte til og overtog et olierelateret selskab fra Maersk.

Hamborg Havns topchef ligger ikke søvnløs over Kina

Hver tredje container, der flyder igennem Hamborg Havn, er på vej fra eller til Kina. Alligevel er havnens chef Axel Mattern ikke bekymret for uroen om den kinesiske økonomi. Der er stadig momentum, siger han i et interview med ShippingWatch.

Her er ugens vigtigste overskrifter på ShippingWatch

Olieselskabet Valero blev udpeget som kilden til dårlig bunker i nye retssager, og Maersk opgav planerne om at sælge Maersk Supply Service i en uge, hvor ShippingWatch også dykkede ned i Maersks klimaplan for 2050.

Esbjerg Havn skal udskibe flere havmøller

Frem mod 2020 forventer Esbjerg Havn at håndtere omkring halvanden gigawatt årligt, hvilket skal stige efterfølgende, siger bestyrelsesformand, der er tilfreds trods fald i regnskabet.

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere