ShippingWatch

Havne

Singapore er på vej med et center for dekarbonisering

Havnemyndigheden i Singapore støtter et forslag om at etablere et center for dekarbonisering. Centeret skal skabe rammerne, hvor aktører kan koordinere og implementere løsninger, der kan være med til at reducere shippings CO2-udledning.

Sidste uges bedste historier på ShippingWatch

Maersks position som verdens største er ved at lakke mod enden, Wärtsilä afskrev et af fremtidens brændstoffer, Ever Givens manager frygtede negativ omtale efter Suez-hændelse – alt sammen i en uge, hvor det også kom frem, at BW-dominerede Navigator overtager Ultragas i stor handel.

Aarhus Havn vil være CO2-neutral inden 2030

Det er lykkedes Aarhus Havn at reducere sit CO2-udslip med 14 pct. sidste år, men målet er at være CO2-neutral inden 2030. Fuld elektrificering af maskin- og bilpark skal være med til at sikre målet.

Kapitalfond forventer mere konsolidering i europæiske havne

Blue Ocean Capital, der investerer i havneinfrastruktur, ser en stærk start på 2021 for køb og salg af havne og terminaler, og kapitalfonden forventer et år med yderligere konsolidering i Europa. Flaskehalse og stigende uforudsigelighed er en bekymring ifølge Managing Partner.

Sidste uges bedste historier på ShippingWatch

DSV ligger knap 1 mio. containere under forudsigelsen for, hvor mange containere selskabet skulle fragte til søs efter Panalpina-opkøb. Og så er Camilla blandt kun 7 pct. kvindelige søfolk i Norge. I et interview med ShippingWatch fortæller hun om sine oplevelser med jobbet som andenstyrmand på et kemikalietankskib.

Skibe sejler igen mod syd ad Suez-kanalen

Det er lykkedes at få sejlet containerskibet Ever Given, der mandag blev gravet fri i Suez-kanalen, til Great Bitter Lake. Det betyder, at trafikken gennem kanalen er tilbage.

Seneste nyt

Se flere jobs