ShippingWatch

Havne

Odfjell-skib forårsager stort olieudslip i Rotterdam Havn

Et tankskib fra Odfjell fik lørdag punkteret sit skrog efter en kollision med anløbsbroen i Rotterdam, hvilket har medført et betydeligt udslip af olie i havnen. Oprydningsarbejde kan tage dage, hvis ikke uger, vurderer havnen ifølge Reuters.

Her er sidste uges vigtigste historier på ShippingWatch

Historien om en tidligere konkursramt skibsreders comeback, en ny minister for dansk søfart, milliardudgift til Maersk på nedlukning af containerfabrik, en presset tanksektor og den eskalerende handelskrig var blandt sidste uges tophistorier på ShippingWatch.

Rasmus Jarlov er et ubeskrevet blad i dansk shipping

Danmarks nye erhvervsminister har både inden for borgens mure og i offentligheden gjort sig bemærket som en kontroversiel person, der ikke går af vejen for en politisk fejde, et privat opgør med kendis-kæresten på nettet eller en vild dans for åben skærm. Spørgsmålet er, om han får en meget kort karriere som minister.

Rederier ærgrer sig over Brian Mikkelsens afgang

Brian Mikkelsen har besluttet sig for at forlade posten som erhvervsminister for at tiltræde en toppost i det private erhvervsliv. Ministeren har været "et fyrtårn" for søfarten, siger Danske Rederiers direktør Anne H. Steffensen til ShippingWatch.

APM Terminals om Peru: Vi er vant til konkurrence

APM Terminals ser stadig potentiale for vækst i aktiviteterne i Sydamerikas fjerdestørste økonomi Peru. Også selvom kinesiske Cosco inden længe åbner en stor havn klods op af selskabets Stillehavs-knudepunkt, Callao.

Overskuddet stiger i København og Malmøs havne

Copenhagen Malmö Ports har hævet omsætning og bundlinje i 2017 på trods af en mindre tilbagegang på de håndterede godsmængder. Selskabet forventer nyt rekordår fra vigtigt forretningssområde.

Ro på vej til Brasiliens havne

Lastbilschaufførernes storstrejke i Brasilien er taget af, og en strejke blandt oliearbejderne er stoppet før tid. Det er godt nyt for olieselskaberne, skriver Reuters.

EU nærmer sig screening af kinesiske opkøb

EU er kommet endnu et skridt nærmere en fælles screening af udenlandske investeringer for at kunne frasortere uønskede opkøb efter bl.a. Kinas appetit på europæiske havne. Danske Rederier opfordrer til forsigtighed.

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere