ShippingWatch

Havne

Her er sidste uges vigtige historier fra ShippingWatch

Kollapset i Hamborg-rederiet Hansa Heavy Lift, bunkerbranchen i Singapore, den lavere kreditvurdering af Maersk samt en temperaturmåling på tank- og tørlastmarkedet var blandt de store historier på ShippingWatch i sidste uge.

Her er sidste uges vigtigste artikler på ShippingWatch

Maersks klimavision for 2050 mødte ros fra politikere og ngo'er og skepsis fra konkurrenterne, EU-kommissær Margrethe Vestager sendte containerindustriens særregel i spil, mens flere rederier reagererede på den midlertidige handelsfred mellem USA og Kina.

Coscos masterplan for græsk storhavn lider knæk

De græske myndigheder har lagt udbud af ny facilitet i havnen i Piræus, som kinesiske Cosco ejer, på is. Sagen er seneste eksempel på det kinesiske shippingselskabs udfordringer med det milliardstore opkøb.

Her er sidste uges bedste på ShippingWatch

Diamond S Shipping og en græsk partner fik endnu en brik til at falde på plads i markedet for produkttank, Sydkoreas statsstøtte sættes under lup, og Singapore forbød åbne scrubbere i ugen, der gik. Læs også om Endofa, Norden, Trafigura og danske svovljægere.

Ophugningen af containerskibe stiger markant

Høje skrotpriser og lave rater har øget ophugningen af containerskibe betydeligt den sidste måned, viser nye tal. "Det bør fortsætte et godt stykke ind i det nye år," vurderer skibsmægleren Braemar ACM over for ShippingWatch.

EU frikender belgisk havn i sag om ulovlig statsstøtte

Den statsejede containerhavn i Antwerpen handlede i tråd med reglerne, da havnemyndighederne under finanskrisen ændrede på mindstekravene for det antal containere, som to terminalselskaber var forpligtet til at køre gennem havnen, fastslår EU i en ny undersøgelse.

Trump holder fast i højere told til nytår

Det er ’meget usandsynligt,’ at USA dropper den betydelige toldstigning på kinesiske varer, som står til at træde i kraft i det nye år, fastslår Donald Trump få dage inden topmødet med Kinas leder, Xi Jinping.

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere