ShippingWatch

Havne

Kinas samhandel med USA falder fortsat kraftigt

Handelsstriden mellem verdens to største økonomier sænker Kinas eksport til USA med næsten 18 pct., viser de seneste tal for september. I sidste uge besluttede parterne dog at udskyde yderligere forhøjelser af tolden.

APM Terminals udpeger ny chef for den globale drift

APM Terminals har fundet sin nye driftschef, efter det i går kom frem, at den nuværende driftschef skal stå i spidsen for APM Terminals i Göteborg og Aarhus, der bliver lagt sammen i APM Terminals Nordics.

Her er sidste uges bedste overskrifter på ShippingWatch

I ugens løb lancerede tre kvinder et nyt netværk for kvinder i dansk shipping. Ugen har også budt på debat om begrænsning af motorkraften for skibe, mens Trafigura fortalte om baggrund for skibssalg til Frontline og Scorpio Tankers.

Havnechef forudser milliardtab i Dover ved hårdt brexit

Dover står til at miste handle for én mia. pund om ugen, hvis Storbritannien forlader EU uden en aftale. Det forudser havnens chef. Bloomberg skriver, at premierminister Boris Johnson har stillet EU et ultimatum om at lande en aftale inden for ni dage.

Portchain lander samarbejde med Hapag-Lloyd

Den danske startup Portchain lander sin første aftale med et stort rederi, efter at Hapag-Lloyd har sagt ja til bruge selskabets platform. Aftalen løber over flere år og kommer på et tidspunkt, hvor digitale iværksættere i shipping skal til at vise, at de kan levere.

Direktør stopper i Aarhus Havn

Aarhus Havn skal have ny adm. direktør. Den nuværende direktør Jakob Flyvbjerg Christensen stopper efter seks år på posten. Han skal være topchef i et kendt dansk energiselskab.

DFDS er igen i spil til nye brexit-kontrakter

Storbritannien har inviteret det danske færgerederi DFDS til at byde på en ny runde af brexit-kontrakter. DFDS har tidligere vundet en kontrakt, som dog blev aflyst, da brexit blev udskudt.

Her er ugens vigtigste overskrifter på ShippingWatch

Angrebet på to saudi-arabiske olieanlæg gav usikkerhed og nervøsitet i tankmarkedet i en uge, hvor også scrubbere, slow steaming og IMO's klimaplan for 2050 fortsat vækker stor debat i shipping. ShippingWatch satte desuden gang i en ny serie om to rederiers forberedelser mod 2020.

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere