Log ind
aarhus-havn.jpg
Foto: Aarhus Havn/PR

Aarhus Havn vil hente vækst hos konkurrenterne

ShippingWatch:

En ambitiøs målsætning om at skabe 6 pct. vækst i godsomsætningen skal indfris i lige dele organisk vækst og vundne markedsandele fra konkurrenterne. Biobrændsel til de store kraftværker står til at blive den helt store højdespringer.


AF MORTEN LUND TIIRIKAINEN
Offentliggjort 03.01.17 kl. 10:41

Log ind for at læse artikler

Velkommen til ShippingWatch. En del af vores indhold er eksklusivt og forbeholdt vores brugere.

Prøv os gratis i 14 dage

Få fuld adgang til vores kvalitetsjournalistik med et gratis prøveabonnement.

Modtag nyhedsbreve fra ShippingWatch gratis
Mest læste ShippingWatch

Canadisk rederi henter ny dansk topchef

W1731_01_03.JPG ShippingWatch:

Ken Bloch Sørensen med en fortid i Maersk og United Arab Shipping Co og senest partner med Klaus Nyborg i kapitalfondsselskabet Ipsa Capital skal være ny CEO i et af Canadas største rederier, Algoma Central Corporation.

Rederier spekulerer i at udskyde ballastinstallation

ShippingWatch:

Ifølge flere leverandører af ballastvandssystemer, som ShippingWatch har talt med, skaber rederierne usikkerhed i branchen om, hvornår de vil lægge penge på bordet for systemer til rensning af ballastvand. Investeringen kan reelt udskydes i flere år.

"Det har helt sikkert været bedre end vi alle frygtede"

ShippingWatch:

Tørlastmarkedet kom hårdt fra start i begyndelsen af 2017, men fra midten af februar vendte udviklingen. Kvartalet har været bedre end ventet, siger CEO hos Golden Ocean, Birgitte Vartdal. Dansk tørlastreder er også forsigtig optimist.

Golden Ocean åben for at udvide flåde yderligere

ShippingWatch:

Ovenpå det nylige køb af 16 tørlastskibe kigger Golden Ocean og CEO Birgitte Vartdal stadig på nye muligheder for at udvide flåden. "Det skal være noget, der giver mening for os," siger hun til ShippingWatch.

OECD sænker forventningerne til global vækst

ShippingWatch:

Organisationen for økonomiske samarbejde (OECD) har ikke megen fidus til en fremtidig galoperende vækst. I sin seneste prognose for den globale vækst sænker OECD forventningerne til væksten fremover.

Forsiden lige nu

Falcks danske offshoreselskab får svært ved at nå 2017-mål

Falck Safety Services.jpg Services:

Overskuddet i den danske afdeling af Falck Safety Services blev øget væsentligt i 2016, men selskabet forventer, at det bliver svært at nå de finansielle mål for 2017. Samlet set faldt omsætningen i den globale forretning tilbage med næsten 30 pct.

Fredriksen fortsætter togt for at blive størst i supertank

Tank:

John Fredriksens fortsætter kampen for at overtage DHT, fordi det vil give hans tankrederi, Frontline, en totalt overlegen position i VLCC-markedet. "Størrelsen betyder noget," siger en analytiker til ShippingWatch. "Aldeles utilstrækkeligt bud," lyder det fra DHT.

Danmark nedskriver værdien af oliereserverne markant

Offshore:

En ny, ekstraordinær prognose for olie- og gasproduktionen viser, at Danmark om bare to år er ikke længere vil være selvforsynende med olie. Forsinkelser og lavere olieforekomster i Nordsøen betyder, at Danmark må nedskrive værdien af olieforretningen.

Seaspan tror på bedring i containermarkedet

Container:

2017 er ikke begyndt lige så godt som sidste år for Seaspan. Skibsejeren ser dog positivt på fremtiden og er klar til at drage fordel af den genopbygning af containermarkedet, der er i gang, lyder det fra CEO Gerry Wang.

Dong regner stadig med at sælge olie- og gasbutik i år

Offshore:

Planen er fortsat et salg af olie- og gasaktiviterne i Dong i løbet af i år, bekræfter den danske energikoncern, som i dag har fremlagt regnskab for første kvartal.

Brian Mikkelsen er bekymret for protektionisme

Rederier:

Den danske erhvervsminister Brian Mikkelsen besøger i disse dage Japan i et eksportfremstød for den maritime industri. Han fortæller ShippingWatch, at han er bekymret for stigende tendens til protektionisme.


ANNONCELedige stillinger

ANNONCE