Log ind

SeaIntel: Nye cyberangreb vil ramme containerindustri

ShippingWatch:

Hackerangreb som det seneste i Antwerpens containerterminal bliver i fremtiden mere almindelige, og større terroraktioner kan være under opsejling, advarer SeaIntel.


apmt.jpg
Foto: APM Terminals
AF JØRGEN RUDBECK
Offentliggjort 06.01.14 kl. 12:14

Log ind for at læse artikler

Velkommen til ShippingWatch. En del af vores indhold er eksklusivt og forbeholdt vores brugere.

Prøv os gratis i 14 dage

Få fuld adgang til vores kvalitetsjournalistik med et gratis prøveabonnement.

Modtag nyhedsbreve fra ShippingWatch gratis
Mest læste ShippingWatch

Her er ugens vigtigste historier på ShippingWatch

johan.jpg ShippingWatch:

Baron Johan Wedell-Wedellsborg satte ord på salget af Stena Weco til Stena Bulk. Søfartsstyrelsen skal opbygge en ny direktion, mens Maersks topchef Søren Skou leder en en stab til et nyt CEO-kontor. Og så brager tørlastaktierne op. Læs Ugens bedste på ShippingWatch.

Nordsøaftale er forhandlet på plads

ShippingWatch:

Socialdemokratiet fik sat sit fingeraftryk på udkast forhandlet mellem A.P. Møller-Maersk og regeringen. Aftalen sikrer, at DUC hurtigere end tidligere kan afskrive store milliardinvesteringer.

Søfartens Ledere i hård anklage mod Dansk Metal

ShippingWatch:

Søfartens Ledere (SL) langer hårdt ud efter Dansk Metal, som netop har indgået en overenskomst med Danmarks Rederiforening for navigatører, der traditionelt har været SL's område. "Er de blot interesserede i at stjæle nye medlemmer?" lyder det.

Her er sidste uges bedste historier på ShippingWatch

ShippingWatch:

Sidste uge bød på en lang række regnskaber fra blandt andet John Fredriksen-kontrollerede selskaber til danske DS Norden, der ser gradvis forbedring i tørlast, men svagere rater i tank.

Canadisk rederi henter ny dansk topchef

ShippingWatch:

Ken Bloch Sørensen med en fortid i Maersk og United Arab Shipping Co og senest partner med Klaus Nyborg i kapitalfondsselskabet Ipsa Capital skal være ny CEO i et af Canadas største rederier, Algoma Central Corporation.

Rederier spekulerer i at udskyde ballastinstallation

ShippingWatch:

Ifølge flere leverandører af ballastvandssystemer, som ShippingWatch har talt med, skaber rederierne usikkerhed i branchen om, hvornår de vil lægge penge på bordet for systemer til rensning af ballastvand. Investeringen kan reelt udskydes i flere år.

Forsiden lige nu

Staten lokker olieselskaber med skatterabat i Nordsø-aftale

Maersk_Drilling _Nordsøen1.jpg Offshore:

Selskaberne, der opererer i Nordsøen, og et flertal i Folketinget er blevet enige om en ny aftale for udvinding af olie. Maersk Oil glæder sig over aftalen med regeringen, der ifølge selskabet giver mulighed for en fuld genopbygning af Tyra-gasfeltet i Nordsøen, som ellers var truet af en nedlukning.

Wintershall venter betydeligt bedre resultat

Offshore:

Olieselskabet Wintershall, der især er aktivt i Nordsøen, forventer en "betydelig" stigning på toplinjen og driftsresultatet i 2017 efter en tilbagegang sidste år. Trods nedgang i olie- og gasbranchen havde selskabet rekordstor produktion i 2016.

Drewry: Følelser driver opturen i tørlastaktier

Tørlast:

Den seneste tids store kursstigninger i tørlastrederier drives nu mere af følelser end af række grundlæggende forhold i sektoren, mener Drewry.

Maersk og Hamburg Süd giver indrømmelser til EU

Container:

EU-Kommissionen udsætter sin endelige beslutning om Maersk Lines overtagelse af Hamburg Süd. Det sker efter indrømmelser fra de to rederier. Maersk Line betegner det som standard procedure og regner med en godkendelse den 10. april.

Olieprisen sendt i det laveste niveau i år

Offshore:

Stor stigning i de amerikanske olielagre har været med til at sende olieprisen mod det laveste niveau siden november sidste år.

DFDS får ny bestyrelsesformand

Rederier:

Claus Hemmingsen er ny formand i DFDS, der løftede overskuddet med hele 48 pct. i 2016.

ANNONCE

ANNONCELedige stillinger

ANNONCE