Log ind
Wärtsilä.jpg
Foto: Wärtsilä

Sløv ratificering af ballastvand kan forpurre nytænkning

Leverandører:

På næste uges møde i IMO's miljøkomite ventes flere mindre lande at ratificere konventionen for ballastvand. Den lange proces mod godkendelse risikerer at forpurre fremtidig innovation i branchen, siger Michael Prehn, underdirektør i Danske Maritime.


AF KATRINE GRØNVALD RAUN
Offentliggjort 08.05.15 kl. 11:34

Log ind for at læse artikler

Velkommen til ShippingWatch. En del af vores indhold er eksklusivt og forbeholdt vores brugere.

Prøv os gratis i 14 dage

Få fuld adgang til vores kvalitetsjournalistik med et gratis prøveabonnement.

Modtag nyhedsbreve fra ShippingWatch gratis
Mest læste Leverandører

Rolls-Royce vil skære yderligere 800 jobs fra sin marineforretning

ROLLS III CROP.jpg Leverandører:

Rolls-Royce vil nedlægge op til 800 jobs i sin marinedivision, og motorleverandøren er ved at implementere en spareplan, der skal give årlige besparelser på op til 50 mio. pund fra midten 2017, oplyser selskabet.

Statsejede værfter i Kina planlægger neddrosling

Leverandører:

Svigtende efterspørgsel får den kinesiske Chongqing-region til at lancere en omfattende plan for at fjerne en femtedel af kapaciteten på de statsejede værfter i regionen.

Daewoo skal indfri kæmpe obligationslån næste år

Leverandører:

Det sydkoreanske værft Daewoo skal tilbagebetale obligationslån for næsten en mia. dollars til næste år. Så mange penge har gruppen ikke, og der kan derfor ligge en likviditetskrise i kortene, skriver koreansk medie.

Flådeglad Trump kan give ordrer til danske leverandører

Leverandører:

Donald Trump har varslet massive investeringer i flåden. Det kan dansk forsvarsindustri lukrere på, lyder det fra erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen, som har været på charmetogt til USA sammen med fregatten Peter Willemoes.

Alfa Laval fyrer 90 i Aalborg

Leverandører:

Alfa Laval flytter dele af selskabets produktion til fabrik i Kina for at komme tættere på kunderne i værftsindustrien. Flytningen koster 90 medarbejdere jobbet.

Her er samtlige 100 kreditorer med krav mod OW Bunker

Leverandører:

ShippingWatch bringer her den komplette liste over de 100 selskaber, der har krav mod konkursboet i OW Bunker. Listen giver et indblik i den kolossale oprydning, kuratorerne i konkursboet er i gang med.

Forsiden lige nu

Da Clippers vicedirektør gik på jagt efter arbejdsglæden

Martin Egvang integrity bulk.jpg Tørlast:

Længslen efter at komme tilbage til kernen af forretningen fik Martin Egvang til at kvitte sit job som vicedirektør i Clipper for at starte Integrity Bulk op i slutningen af 2014 med fem investorer. ShippingWatch fortæller historien om valg og fravalg i en presset industri.

Her er ugens bedste på ShippingWatch

Rederier:

Maersk Line købte Hamburg Süd, Opec-landene blev enige om at skære i produktionen, mens en aftale mellem Hyundai og 2M-alliancen rykkede nærmere i ugen, der gik i shippingbranchen. Læs også om de fortsatte problemer i norsk offshore.

Dansk oliesag for milliarder nærmer sig målstregen

Offshore:

En erstatningstvist om den problemplagede danske Siri-platform bliver afgjort om få uger. Sagen er ifølge involveret advokat "ekstremt kompliceret" og har medført ekstraordinært mange dommere i Sø- og Handelsretten.

Trængt skibsmægler vil sælge Korsør-domicil

Rederier:

Fyringer har gjort domicilet for stort til den tilbageværende medarbejderstab i J. Poulsen Shipping. Ejendommen er sat til salg, men skibsmægleren vil helst blive boende.

Danske Bank: Maersk-opkøb svækker kreditværdighed

Container:

En pris på fire mia. dollars for Hamburg Süd vil lægge pres på værdierne i Maersk og øge investorernes frygt for en nedgradering af gruppens kreditværdighed, vurderer Danske Bank.

Medie: Maersk og MSC presser Hyundai helt i bund

Container:

Koreanske Hyundais forhandlinger om rederiets eventuelle deltagelse i 2M-alliancen med Maersk Line og MSC har ifølge koreansk medie været brolagt med problemer. Et møde i København på tirsdag kan blive afgørende.


ANNONCELedige stillinger

ANNONCE