Log ind
IMG_4359.JPG
Xiuzhi Fang (tv.) og Jerry Jingwei Yang tror begge på, at kinesiske leasingselskaber vil spille en stadigt større rolle i shipping.

Shipping og offshores nye bankmænd er fra Kina

Rederier:

De kinesiske leasingselskaber er kommet stormende ind i shipping og offshore og tog 15 pct. af nyudlånene i 2016 ifølge nye tal. ShippingWatch har mødt to af de nye bankfolk, som den maritime industri skal til at vænne sig til. "Det er rent kommercielt," siger de.


AF TOMAS KRISTIANSEN
Offentliggjort 29.06.17 kl. 07:45

Log ind for at læse artikler

Velkommen til ShippingWatch. En del af vores indhold er eksklusivt og forbeholdt vores brugere.

Prøv os gratis i 14 dage

Få fuld adgang til vores kvalitetsjournalistik med et gratis prøveabonnement.

Modtag nyhedsbreve fra ShippingWatch gratis
Mest læste Rederier

Dansk vindrederi vil slås for sin markedsdominans

A2Sea_Gode_Wind6.jpg Rederier:

Markedet for havvind spås en rasende vækst frem mod 2020 alene i Europa. Alligevel går det danske servicerederi Ziton efter at fastholde sin dominerende markedsposition, siger CEO Thorsten Jalk til ShippingWatch.

Sådan vil Singapore sikre sin status som maritimt hub

Rederier:

Singapores maritime myndigheder, Maritime and Port Authority, har fået det oplæg, der skal sikre østatens status som Asiens absolutte maritime centrum. Se oplægget her og læs om de fem fokusområder.

Sidste uges bedste: Maersk Tankers, Royal Arctic Line og ballastvand

Rederier:

Maersk-gruppens salg af tankdivisionen til Maersk-familien trak flere overskrifter på ShippingWatch i sidste uge, hvor der også blev sat fokus på en konkurs på ballastvandmarkedet og et nyt udspil fra skibsofficererne.

SAL Heavy flager seks skibe tilbage på tysk flag

Rederier:

Efter at den tyske Harren-familie har besluttet at købe SAL Heavy Lift fra japanske K-Line, bliver seks af skibene nu flaget tilbage på tysk flag.

Efterspørgsel på svovlolie kan øge råolieeksport fra USA

Rederier:

De kommende krav om mindre udledning af svovl fra skibe vil øge eksporten af amerikansk råolie, da efterspørgslen på lavsvovlsprodukter vil stige, skriver Reuters.

Fortsat underskud hos Venus Shipping

Rederier:

Det lykkedes ikke for rederiet Venus Shipping, der har hovedsæde nær Aalborg, at få vendt 2011-underskuddet sidste år. 2012 endte med et underskud på en halv mio. kr., viser regnskabet.

Forsiden lige nu

Chefanalytiker: 4 mia. for Mærsk Drilling er i den lave ende

Maersk_Drilling_Maersk Developer(deepwater_semisubmersible.jpg Offshore:

Så er rygtebørsen startet. Skal Mærsk Drilling sælges eller ikke sælges? Og hvad skal det koste for Rowan at få fingrene i borerigselskabet - antaget det er sandt, det er til salg?

Medie: Maersk forhandler med Rowan om salg af Drilling

Offshore:

Ifølge unavngivne kilder ligger Maersk i handlinger om at afhænde datterselskabet, som kan være et tocifret milliardbeløb værd.

Maersk Line får vigtig godkendelse af Hamburg Süd-køb

Container:

Brasilien har godkendt Maersk Lines milliardkøb af tyske Hamburg Süd. Handlen styrker især Maersk Line på det sydamerikanske marked, og derfor er godkendelsen af stor betydning.

Danske Maritime ønsker politisk handling i værftssag

Leverandører:

Som brancheorganisation for bl.a. Karstensens Skibsværft tager Danske Maritime afstand til brugen af nordkoreansk arbejdskraft på et underleverandørværft i Polen. Adm. direktør Jenny Braat ønsker politikere og EU på banen, siger hun til ShippingWatch.

Syv rederier styrer fremtidens containermarked

Container:

Ifølge analysehuset Drewry er containermarkedet på vej mod et oligopol, der vil ændre industrien dramatisk, når fusionerne og overtagelser er fuldt gennemført.

Zacho: J. Lauritzens fremtid ligger i mindre skibe

Tørlast:

J. Lauritzen vil gradvist udfase de større tørlastskibe, når kontrakter udløber. "Det er i handysize, vi er stærke, og hvor vi historisk har været mest profitable," siger CEO Mads P. Zacho til ShippingWatch.


ANNONCELedige stillinger

ANNONCE