Log ind
rørvig-hundested.jpg
Foto: Polfoto

Rapport: Her er udfordringerne med førerløse skibe

Rederier:

Det juridiske ansvar, spørgsmålet om cybersikkerhed og sameksistens med førerløse og ikke-førerløse skibe sammen på søen er blandt flere af de problemstillinger, Søfartsstyrelsen og DTU peger på i en analyse om autonome skibe.


AF SØREN PICO
Offentliggjort 20.03.17 kl. 12:01

Log ind for at læse artikler

Velkommen til ShippingWatch. En del af vores indhold er eksklusivt og forbeholdt vores brugere.

Prøv os gratis i 14 dage

Få fuld adgang til vores kvalitetsjournalistik med et gratis prøveabonnement.

Modtag nyhedsbreve fra ShippingWatch gratis
Mest læste Rederier

Skibsregistre jagter falske skibe fra Nordkorea

Nordkorea.jpg Rederier:

Stillehavslandene frygter, at Nordkorea bruger deres flag til at omgå internationale sanktioner og vil nu gå problemet efter i sømmene. Det sker, efter at Fiji har fanget 20 skibe, som sejlede under falskt flag.

Maersk lander mulig milliardkontrakt med hæren i USA

Rederier:

Maersk Line har vundet en kontrakt med den amerikanske flåde, som potentielt kan løbe op i 1,2 mia. kr. Kontrakten gælder driften af syv skibe, som skal fragte militærkøretøjer.

Redningsplan for tysk reder forkastet

Rederier:

En investeringsaftale med Offen Group og et forsikringsselskab er faldet til jorden for skibsejeren Marenave, der i lang tid har kæmpet for overlevelse.

Søfartsstyrelsen begynder udflytning til Korsør

Rederier:

Cirka 50 ansatte i Søfartsstyrelsen arbejder fra november i Korsør, der fra 2019 bliver rammen for styrelsens nye hovedkontor.

Tysk kapitalforvalter i shipping har fremgang

Rederier:

Ernst Russ, der bl.a. driver 150 skibe i management, har fremgang i halvårsregnskab og forventer positiv indtjening for hele året.

Her er de fem svovl-spørgsmål rederne skal have svar på inden 2020

Rederier:

Det er klart, hvorfor rederierne skal leve op til svovlkravene i 2020. Men herefter er der fem afgørende spørgsmål, der stadig venter på en endelig afklaring. ShippingWatch guider gennem de fem forhindringer for fremtidens svovlkrav.

Forsiden lige nu

Maersk lander mulig milliardkontrakt med hæren i USA

mærsk.jpg Rederier:

Maersk Line har vundet en kontrakt med den amerikanske flåde, som potentielt kan løbe op i 1,2 mia. kr. Kontrakten gælder driften af syv skibe, som skal fragte militærkøretøjer.

Aktionærer er stærkt utilfredse med Maersks frasalg til familien

Tank:

Betyder det nære forhold mellem A.P. Møller-Mærsk og A.P. Møller Holding, at Maersk Tankers er blevet prissat for lavt? Det er Dansk Aktionærforening bange for.

Wilh. Wilhelmsen smider en halv milliard i Danbor-ejer

Offshore:

Wilh. Wilhelmsen betaler 545 mio. norske kr. for at bringe sin ejerandel af offshoreselskabet Norsea Group op på 72 pct. I 2014 købte Norsea Group danske Danbor af Maersk-gruppen.

Seadrill-aktie sendt i vejret efter redningsplan

Offshore:

Aktien i John Fredriksen's boreselskab Seadrill er steget markant på Oslo Børs. Det kan skyldes forsøg på spekulation i forbindelse med redningen i sidste uge, siger Danske Bank ifølge Bloomberg.

Maersk har solgt til familien i et købers marked

Tank:

Maersk Tankers er blevet solgt til Mærsk-familiens holdingselskab på et tidspunkt, hvor investorerne går i en stor bue uden om produkttank. Men rederiet kan blive solgt videre, den dag markedet vender, lyder vurderingen.

Saadé: Containersektor i stærkeste position i årevis

Container:

Topchefen i franske CMA CGM, Rodolphe Saadé, ser ingen kriser flere år frem for containerrederierne, der lige nu løftes af konsolidering og større økonomisk vækst.


ANNONCELedige stillinger

ANNONCE