Log ind
Hyundai Merchant Marine singapore havn container port
Foto: Hyundai Merchant Marine

Deutsche Bank: Så risikabel er HMM's krise for rederne

Rederier:

Hyundai Merchant Marines krise presser flere rederier verden over, der har skibe lejet ud til den koreanske shippinggruppe. I en ny analyse vurderer Deutsche Bank, hvor hårdt de kan blive ramt.


AF KATRINE GRØNVALD RAUN
Offentliggjort 07.03.16 kl. 08:05

Log ind for at læse artikler

Velkommen til ShippingWatch. En del af vores indhold er eksklusivt og forbeholdt vores brugere.

Prøv os gratis i 14 dage

Få fuld adgang til vores kvalitetsjournalistik med et gratis prøveabonnement.

Modtag nyhedsbreve fra ShippingWatch gratis
Mest læste Rederier

Norske søfolk i oprør over forslag til nyt skibsregister

Color Line hybrid vessel for construction at Ulstein Verft (3).jpg Rederier:

Den norske regering arbejder på at forbedre vilkårene for rederierne i landets internationale skibsregister. Store protester fra landets søfartsorganisationer.

DFDS-toppen sælger aktier for millioner

Rederier:

Selvom det har kostet hver af de de to øverste direktører i rederiet et tocifret millionbeløb at indløse aktieoptioner, har de den seneste måned tjent særdeles godt på at sælge DFDS-aktier efterfølgende.

Regeringen får politisk støtte til bedre skattevilkår i Nordsøen

Rederier:

Dansk Folkeparti vil indføre DIS-ordning på offshore-skibe i Nordsøen og skattefrihed for rejsemontører, siger partiets erhvervsordfører Hans Kristian Skibby til ShippingWatch.

Maersk står næsten alene med parti-støtte i C20

Rederier:

Ifølge en rundspørge foretaget af Finans i forlængelse af Maersks offentliggørelse af sit bidrag til fem partier i valgåret 2015 fravælger de øvrige C20-selskaber at benytte sig af samme mulighed.

Brian Mikkelsen indgår ny kinesisk samarbejdsaftale

Rederier:

Erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) har i dag underskrevet en ny maritim samarbejdsaftale med Kina om blandt andet skibsbygning og offshoreudstyr. Aftalen følger op på en aftale mellem Danmark og Kina fra 2014.

Finnlines lander rekordresultat i 2016

Rederier:

Finnlines fik sidste år det bedste resultat i virksomhedens historie. Overskuddet vokser med knap 20 pct. i forhold til året før. Det sker trods et fald i omsætningen og et svagt fjerde kvartal.

Forsiden lige nu

Obligationsejerne kan vælte J. Lauritzens bankpakke

Mads Zacho 4.jpg Tørlast:

To tredjedele af obligationsejerne skal stemme for, at tilbagebetalingen af deres lån bliver udskudt, ellers falder hele den nye refinansieringspakke for J. Lauritzen inkl. bankernes og Lauritzen Fondens støtte. ShippingWatch har interviewet CEO Mads Zacho om perspektiverne.

Sydkoreas HMM får ny chance for at hente penge

Container:

Det sydkoreanske containerrederi Hyundai Merchant Marine har fået godkendt en ny plan fra sine investorer om at udstede flere aktier og nye obligationer for at hente mere kapital til selskabet, der er partner med Maersk Line og MSC.

Smedegaard sælger aktier for et tocifret millionbeløb

Rederier:

Niels Smedegaard, topchef i rederiet DFDS, har solgt 66.00 aktier for et samlet beløb på 25 mio. kr. Salget kommer dagen efter, at både Smedegaard og finansdirektør Torben Carlsen solgte et større antal aktier.

Havnearbejdere gør klar til strejker i Spanien

Havne:

Havnearbejderne i de spanske havne er utilfredse med regeringens planer om en omfattende liberalisering. Derfor vil de strejke i sammenlagt ni dage fra 6. marts og tre uger frem. Regeringens planer kan blive til lov allerede fredag.

J. Lauritzen vil udskyde norsk lån med fire år

Tørlast:

J. Lauritzen har bedt sine obligationsejere om lov til at udskyde tilbagebetalingen af et lån på 500 mio. norske kr. Rederiet vil samtidig tilbagebetale en tredjedel af lånet nu og her med penge fra sin ejer, Lauritzen Fonden. Långiverne skal stemme om forslaget i marts.

Analyse: Olieindustrien tør ikke røre ved Iran på grund af Trump

Offshore:

Analyse: Er Iran på vej mod et normaliseret forhold til Vesten, eller lurer en ny runde af økonomiske og politiske sanktioner mod præstestyret?

ANNONCE

ANNONCELedige stillinger

ANNONCE