Log ind
Femern bælt.jpg
Foto: AP/POLFOTO/Carsten Rehder

Scandlines taber endnu en Femern-runde

Rederier:

Politikerne på Christiansborg har nikket ja til, at Femern A/S kan skrive kontrakt med entreprenørselskaberne, der skal anlægge forbindelsen mellem Danmark og Tyskland. Tysk modstandere kan dog stadig spænde ben.


AF RASMUS BENDTSEN
Offentliggjort 04.03.16 kl. 11:33

Log ind for at læse artikler

Velkommen til ShippingWatch. En del af vores indhold er eksklusivt og forbeholdt vores brugere.

Prøv os gratis i 14 dage

Få fuld adgang til vores kvalitetsjournalistik med et gratis prøveabonnement.

Modtag nyhedsbreve fra ShippingWatch gratis
Mest læste Rederier

DFDS får ny bestyrelsesformand

Claus-v-Hemmingsen.jpg Rederier:

Claus Hemmingsen er ny formand i DFDS, der løftede overskuddet med hele 48 pct. i 2016.

Clipper Group kræver 83 mio kroner i erstatning af Parken

Rederier:

Clipper Group kræver en erstatning på 83 millioner kroner af Parken Sport & Entertainment. Rederiet føler sig snydt af den tidligere ledelse med Flemming Østergaard (foto) og Jørgen Glistrup i forbindelse med et aktiekøb.

Svitzers vækst i Asien er svagere end forventet

Rederier:

Det er ikke gået så hurtigt i Asien som ventet, siden Svitzer etablerede sig i Singapore i begyndelsen af 2016. Strategien i regionen kommer til at ændre sig, når den nye overordnede strategi for Svitzer ligger fast i andet kvartal i år, siger CEO Alan Bradley til ShippingWatch.

Western Bulk-ejer betaler udbytte trods stort underskud

Rederier:

Kistefos, som ejes af milliardæren Christen Sveaas, har udbetalt et udbytte på 200 mio. norske kr. trods et underskud på godt 800 mio. norske kr. sidste år, skriver Dagens Næringsliv.

Tre mulige scenarier for grønlandsk søfart

Rederier:

Grønlandske politikere bliver i morgen præsenteret for tre mulige scenarier for en hjemtagelse af søfartsområdet, som ridses op i rapporten "Søfartsanalysen," der indeholder en række anbefalinger til Selvstyret.

Grønland overvejer at hjemtage søfarten

Rederier:

De grønlandske politikere skal i denne uge vurdere, om søfartsområdet kan hjemtages til Grønland fra den danske Søfartstyrelse. Hele ideen flugter med Royal Actic Lines planer om, at flere af rederiets skibe skal flage grønlandsk.

Forsiden lige nu

Wilbur Ross får kritik for ejerskab af Diamond S

wilburross3.jpg Tank:

Flere kritiske røster sætter spørgsmålstegn ved Wilbur Ross, USA's handelsminister, fortsatte ejerskab af produkttankrederiet Diamond S Shipping. Rederiets forbindelser til Kina møder især kritik fra etiske eksperter, der mener, at det kan føre til interessekonflikter.

Ultrabulk landede endnu et overskud i 2016

Tørlast:

Chilensk-ejede men dansk-baserede Ultrabulk kan i modsætning til mange af konkurrenterne fremvise endnu et overskud i regnskabet for 2016. CEO Per Lange betegner over for ShippingWatch 2017 som et år med flere positive tendenser for tørlastindustrien.

Storsatsende nyt rigselskab på jagt efter topfolk

Offshore:

Det nyoprettede Borr Drilling, der for få dage siden meddelte, at selskabet vil købe 15 Transocean-rigge, er på udkig efter 21 folk til ledende stillinger, skriver Dagens Næringsliv.

Svitzers vækst i Asien er svagere end forventet

Rederier:

Det er ikke gået så hurtigt i Asien som ventet, siden Svitzer etablerede sig i Singapore i begyndelsen af 2016. Strategien i regionen kommer til at ændre sig, når den nye overordnede strategi for Svitzer ligger fast i andet kvartal i år, siger CEO Alan Bradley til ShippingWatch.

Medie: Daewoo-ansatte er klar til at gå ned i løn

Leverandører:

Medarbejderne på Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering er klar til at diskutere en lønnedgang for at redde det nødlidende værft. Fagforening vil nu holde møder med ledelsen, skriver Korea Herald. Værftet kan stå foran en stor redningspakke fra staten.

Clipper Group holder fast i millionkrav mod Parken

Tørlast:

Clipper Group fastholder sit erstatningskrav på ca. 83 mio. kr. mod Parken Sport & Entertainment. Rederiet vil nu nærlæse torsdagens dom ved Østre Landsret for at se, om den har betydning for erstatningssagen.

ANNONCE

ANNONCELedige stillinger

ANNONCE